Inter traži štopera...!

„Kapitalac“ Sančez, „premija“ Kristensen ili „zakrpa“ Facio? Težak zadatak pred upravom Neroazura.

Fudbal 06.07.2017 | 17:00
Inter traži štopera...!
Posle Milana Škrinijara koji će sledećeg četvrtka biti na prozivci Intera, rukovodstvo Neroazura spremno je da treneru Lućanu Spaletiju dovede još jednog centralnog defanzivca. Transfer guru Valter Sabatini koji je angažovan od stane kineskih vlasnika tokom vikenda je u Parizu pričao sa menadžerioma Markinjosa i Kimpembea, ali i dobio odgovor da nisu zaintersovani.

Interu se sviđa Dejvinson Sančez. Kolumbijac, 1996. godište, štoper Ajaksa je fudbaler po ukusu trenera, međutim, problem je što Kopljanici traže mnogo za njega, čak 40.000.000 evra, što je potvrdio i Mark Overmars.

„Inter hoće Sančeza? OK, možemo da pričamo, ali ne puštamo ga za manje od 40.000.000. Što se tiče Kenija Tetea (još jedan igrač Ajaksa) Inter nije pričao sa nama, možda sa njegovim menadžerom Minom Rajolom jeste“, rekao je sportski direktor.

Kada je takva situacija sa željama, odnosno "kapitalcima", a nema para, onda nema ni kukanja, traži se dalje.

Jedno ime koje je isplivalo u prvi plan kao relativno realno je danski štoper Andreas Kristensen, defanzivac, takođe 1996. godište, koji je trenutno u vlasništvu Čelsija. Stameni štoper vratio se ovog leta sa pozajmice iz Menehngladbaha, ali kako trenutno stoje stvari za njega nema mesta na Stamford Bridžu među Plavcima.

Antonio Konte već ima na raspolaganju Davida Luiza, Kejhila i Aspilikuetu, a očekuje se i dolazak Antonija Ridigera, pa bi prodaja Kristensena za oko 20.000.000 koliko ga cene u Londonu, mogla da dođe u obzir. Radi se o mladom, kvalitetnom i snažnom igraču koji bi bio pojačanje, ali videćemo da li je Inter kadar da ga dovede.

Utisak je da bi najopasnije za Inter bilo da se Neroazuri zadrže na poslednjoj želji, iskusnom argentinskom defanzivcu Federiku Faciju (30) koji je takođe od jutros jedno od imena koje se spominje na Meaci. Spaleti ga vrlo dobro poznaje jer ga je trenirao u Romi do ovog leta, a utisak je da bi on bio i jeftina solucija jer mu je cena tek oko 7.000.000 evra. Opet, pitanje je kakav kvalitet dobijate za tu svotu, jer je Facio realno gledano ipak "zakrpa".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar