Jović ljetuje u Atini, a potpisuje u Minhenu?

Gde će, kada će i da li će Stefan Jović - vruća je tema van Srbije ovih dana.

Košarka 06.07.2017 | 11:30
Jović ljetuje u Atini, a potpisuje u Minhenu?
"Stefan Jović prelazi u Olimpijakos".

Ovo je bila vest koju je portal Sportando objavio prošle nedelje, posle čega je usledio demanti pa se i sama redakcija izvinila kratkom objavom da nije imala pravu informaciju i da se transfer neće dogoditi.

Ali, nekoliko dana kasnije, drugi evropski portal posvećen košarci, ovog puta grčki - "Eurohoops" - objavio je istu vest i otišao korak dalje.

"Eurohoops" piše doslovce ovako:

"U trenutku kada igrač ima ponude Makabija iz Tel Aviva i Lokomotive Kuban, a Olimpijakos demantuje bilo kakvo interesovanje za njega, činjenica je da je on (Jović, prim. aut) doputovao u Grčku kako bi bio testiran, a to znači samo jedno - ukoliko je zdrav, potpisaće ugovor sa crvenima".

Dakle, u jednoj rečenici, "Eurohoops" je konstatovao i da je vicešampion Evrope demantovao da pregovara sa reprezentativcem Srbije i da je on na pregledima u Pireju, gde bi svakog trenutka mogao da postane igrač Olimpijakosa.

"Eurohoops" je konstatovao da je "do sada, Olimpijakos bio zainteresovan za bekove koji imaju drugačiji stil od srpskog plejmejkera, jer u sastavu već imaju Vagelisa Mancarisa, koji igra slično kao Jović".

A, onda…

"Alekasandar Rašković, Jovićev menadžer, potvrdio je da se njegov klijent trenutno nalazi u Atini, ali samo zbog godišnjeg odmora. Bilo kako bilo, prema 'Eurohoopsovim' izvorima, Jović će već medicinski ispitan", navedena je još jedna kontradiktornost.

Za kraj, "Eurohoops" je ostavio spekulaciju oko toga koliko će Crvena zvezda zaraditi od Jovićevog odlaska ovog leta - samo 50.000 evra.

Međutim, malo pre 13 časova u utorak, izraelski novinar David Pik, objavio je pozivajući se na sopstvene izvore da će Jović potpisati za Bajern Minhen, koji sa klupe vodi naš selektor Alekasndar Đorđević i da će ugovor važiti do leta 2019. godine.

Da li će Jović otići sa Malog Kalemegdana leta 2017. teško je reći, ali s obzirom na to da mu ugovor šampionom Srbije ističe sledećeg leta i da mu se duguje veliki novac zbog kojeg je ugovoreno obeštećenje trostruko umanjeno (nezvanično sa 160 na 50 hiljada evra), realnost je da Crvena zvezda neće osetno zaraditi na tom transferu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar