Turbo Milan i vatreni ponedjeljak!

Čalhanoglu i Konti na lekarskim za ukupnih 161. 000. 000 evra! Potom špic, vezista i treći štoper!

Fudbal 02.07.2017 | 21:15
Turbo Milan i vatreni ponedjeljak!
Milan bi do kraja sledeće nedelje trebalo da završi većinu posla što se tiče kupovina i dovođenja novih igrača. Rosoneri planiraju da u narednih sedam dana ozvaniče transfere Hakana Čalhanoglua iz Leverkuzena, Andree Kontija iz Atalante, možda i NikoleKalinića iz Fiorentine. Posle toga ostaje još da se dovede centralni vezni za šta je prva želja bi Lukas Bilja i treći štoper poput Simona Kjera. To bio kraj kupovine na San Siru...

Podsetimo, već su došli Mateo Musakio, Frank Kesi, Rikardo Rodrigez, Andre Silva i FabioBorini koji će Rosonere ukupno koštati 112.00.000 evra ako ostvare sve bonuse, a 102.000.000 evra bez bonusa. Još toliko novca je planirano za trošenje do kraja pijace, a većina u sledećoj nedelji. Milan planira da na Čalhanoglua, Kalinića i Kontija potroši 74.000.000 evra do sledećeg vikenda. Opet govorimo o ukupnoj sumi sa uključlenim bonusima.

Šesto pojačanje će biti Hakan Čalhanoglu. Pregovori su trajali danima, danas su razmenjeni završni imejlovi i pao je dogovor. Turčin će zadužiti Milanovu „desetku“. Milan je prvo nudio 18.000.000 i bonuse, Farmaceuti su tražili 30.000.000 evra, ali se od tada mnogo toga promenilo. Milanova današnja ponuda sa fiksnim delom obeštećenja vredna 20.000.000 evra i bonusima od 4.000.000 evra je večeras prihvaćena. Reč je o bonusima koji se odnose na Čalhanogluov broj nastupa za Milan i plasman Rosonera na kraju sezone u Seriji A. To su samo detalji...

Italijanski mediji najavljuju da će Čalhanoglu sutra doputovati u Milano, a u ponedeljak odraditi i lekarske preglede i potpisati ugovor. On je svoje uslove dogovorio i na San Siru će zarađivati 2.500.000 evra plus bonuse po sezoni tokom ugovora na četiri godine.

A onda sledi vatreni ponedeljak! Tada se očekuju novi pregovori sa Donarumom i završetak pregovora oko njegovog kolege iz mlade reprezentacije Andree Kontija. Milan i Atalanta već danima vode maratonske pregovore oko najtalentovanijeg desnog beka u Italiji i izgleda da je napokon došlo do kraja.  
„Momak hoće u Milan i nadamo se da ćemo sledeće nedelje sve završiti“, rekao je Atalantin predsednik Antonio Perkasi.

Italijanski mediji javljaju da su se Milan i Atalanta našli na sumi od 25.000.000 evra za obeštećenje. Ostaju još detalji kao što je uključivanje mladog Milanovog fudbaleraMatea Pesine u transfer. Njega želi Gasperini, a dva kluba samo treba da naprave realnu procenu Pesinine vrednosti i Milan želi da osigura pravo preče kupovine ako jednog dana bude želeo da vrati mladog vezistu. Konti bi mogao da obavi lekarske preglede u ponedeljak ili utorak.  

Time bi Rosoneri završili 80 odsto posla u prelaznom roku. Imali bi osam kvalitetnih pojačanja ukupno vrednih 161.000.000 evra sa uključenim bonusima i obaveznim oktupima ugovora.

Posle Čalhanoglua i Kontija - Nikola Kalinić! Kada se sve završi oko Čalhanoglua, Kontijai Donarume, prodaje Lapadule, Milan će preći u završni napad na hrvatskog napadača iz Fiorentine. Sa njim imaju dogovor vredan 2.500.000 evra po sezoni, ali Fiorentina odoleva. Milan je prvo nudio 20.000.000 evra, Viola je tražila deset više. Sada su Rosoneri podigli ponudu na 25.000.000 evra.

Nedostaje još vezista za čiju kupovinu bi imali celo leto. Ako Lacio ne popusti za Bilju, druge opcije su Blez Matuidi i Luiz Gustavo. Pogotovo Brazilac iz Volfzburga koji košta 15.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar