U noćnom klubu 28 ranjenih

Policija Litl Rok, glavnog grada američke savezne države Arkanzas, saopštila je da je u pucnjavi u noćnom klubu iz vatrenog oružja ranjeno 25, a još tri osobe su povređene, prenosi AP.

Svijet 02.07.2017 | 00:03
U noćnom klubu 28 ranjenih
"Očekuje se da će svi preživeti", navedeno je u saopštenju.
 
Policija je putem Tvitera ranije navela da se pucnjava desila rano jutros po lokalnom vremenu u noćnom klubu "Pauer laundž", nakon svađe koja je izbila tokom koncerta koji se tu održavao.

Navodi se da policija "ne veruje da se radilo o aktivnom napadaču, niti o incidentu povezanom sa terorizmom".

Vlasnik tog noćnog kluba Deril Renkin postavio je na internet video snimak krcatog prostora u kojem je nastupao reper Fines 2Tajms, gde je pucnjava započela kada je muzičar napravio pauzu i za 11 sekundi ispaljena su 24 metka.

Neke od žrtava povređene kada je publika počela da beži zbog pucnjeva i gazila sve ispred sebe.

Kako se navodi, dve osobe su u kritičnom stanju.

Šef policije u Litl Roku Kenton Bakner izjavio je večeras da istražitelji veruju da je pucnjava u noćnom klubu povezana sa kriminalnim bandama, a gradonačelnik tog mesta u Arkanzasu najavio je da će klub biti zatvoren.

Bakner je kazao da se čini da je do pucnjave došlo zbog sukoba lokalnih bandi, kao i da je više ljudi započelo pucnjavu iz vatrenog oružja, kada je 25 zadobilo povrede, a tri dok su pokušavali da izađu iz kluba, prenosi AP.

Gradonačelnik tog grada Mark Stodola objavio je da će klub biti zatvoren.

Najpre je država suspendovala dozvolu klubu za izdavanje pića, a kasnije je gradonačelnik na konferenciji za novinare saopštio i da će biti zatvoren.

AFP navodi da policija nije objavila imena ranjenih i povređenih niti bilo kakve informacije o osumnjičenom ili osumnjičenima.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Teror

02.07.2017 07:49

Ako je to uradio malo tamniji tip onda je to terorizam,a ako je malo svjetliji onda je to psihički poremećaj

ODGOVORITE
Name

Svedska

02.07.2017 08:30

Normalan mladic i normalna djevojka nece ici u nocni klub.Na sceni je odavno sodoma i gomora sto je cilj eliti NVO.

ODGOVORITE