Ivan Šaponjić otišao iz Benfike!

Doduše na pozajmicu od godinu dana.

Fudbal 01.07.2017 | 12:45
Ivan Šaponjić otišao iz Benfike!
Posle Luke Jovića, koji je zadužio dres Ajntrahta iz Frankfurta, još jedan supertalentovani srpski napadač odlazi iz Benfike! Član zlatne srpske generacije sa Novog Zelanda i nekadašnji centarfor Partizana Ivan Šaponjić karijeru će nastaviti u belgijskom Zulte Varegemu, saznaje MOZZART Sport.

Istina, momak rođen 1997.godine imaće status pozajmljenog igrača portugalskog šampiona. Očekivan ishod u karijeri Ivana Šaponjića koji je zadužio dres Benfike u januaru 2016.godine.

Konkurencija u u vidu Mitroglua, Žonasa, Raula Himeneza bila je prejaka za momka koji je nagovestio veliki potencijal u dresu Partizana. Takođe, Benfika je ovog leta već angažovala Harisa Seferovića, pa bi Šaponjić teško mogao da očekuje šansu u najjačem timu.

On je vreme u Lisabonu uglavnom trošio igrajući za B tim. Na 40 mečeva u drugoj portugalskoj ligi postigao je osam golova.

Čini se da će u Zulte Varegemu Ivan Šaponjić imati sve preduslove da rehabilituje karijeru. Reč je o stabilnom klubu koji će ove godine igrati u Ligi Evrope.

Prvi špic Zulte u prošloj sezoni bio je vremešni Senegalac Mbaje Leje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar