Istborn: Monfis na Noleta u finalu!

Đoković dobio protivnika, Monfis u finalu! Gael Monfis je pobednik francuskog derbija polufinala turnira u Istbornu. Monfis je u neizvesnom meču savladao Rišara Gaskea sa 2-1, 6:2, 6:7, 7:6.

Tenis 30.06.2017 | 21:40
Istborn: Monfis na Noleta u finalu!
Monfis će se tako u subotu od 15 sati igrati protiv našeg Novaka Đokovića koji je u drugom polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva.

Monfis je u prvom setu dominirao i posle dva brejka dobio taj deo igre sa 6:2. Karma se posle drugog seta nije "osvetila" Monfisu. Imao je u tom delu igre brejk prednosti na 4:2 i priliku da završi posao svojim servisima. Nije to uspeo, ali je došao do meč lopti tokom servis gema Gaskea pri rezultatu 5:4.

Ni njih nije realizovao što Gaske koristi u taj brejku (9:7) i odvodi meč u treći set. Uprkos povredi noge iz drugog seta, treći deo igre je počeo dobro po Monfisa jer je u ranoj fazi napravio brejk za 3:1. Kao i pre toga, prednost nije sačuvao do kraja.

Treći set je kao i drugi okončan posle drame u taj brejku, ali je ovog puta sigurniji bio Gael Monfis (7:4) pa će u subotnjem finalu igrati sa Novakom Đokovićem.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar