Novak: Očekujem da ću biti bolji u finalu!

Novak Đoković čestitao je Rusu Danilu Medvedevu posle partije koji je pružio u polufinalu Istborna.

Tenis 30.06.2017 | 19:45
Novak: Očekujem da ću biti bolji u finalu!
Đoković je rekao i da finale nije baš očekivao, ali i da je u Istborn došao da bi odigrao nekoliko mečeva pred Vimbldon.

"Pre svega, čestitke Medvedevu. On je pokazao da pripada novoj, kvalitetnoj generaciji, i to ne samo u ovom meču, već i na nekoliko prethodnih turnira. Stvarno sam morao da se potrudim ne bih li ga savladao", rekao je Novak posle polufinala i pobede 2-0, 6:4, 6:4.

Njemu je ovo bio prvi turnir u Istbornu, ali i prvi pripremni za Vimbldon posle više godina kako bi pokušao da u Londonu dogura do završnice.

"Znate, moram da kažem da volim galebove, a ovde se svi okreću ka njima zbog problema koje umeju da naprave. Pa opet, ja zbog sina često tražim po internetu pesme o galebovima, i evo ih i sada, izgleda je to njihov odgovor. Iskreno, uživam ovde, sam grad je divan, a ljudi koji dolaze na tribine istinski vole, osećaju tenis", rekao je naš najbolji teniser.

Finale je prokomentarisao kao nešto idealno pred najveći turnir na svetu.

"Nadao sam se ja da ću dogurati dovoljno daleko da mogu da to onda ocenim kao dobru pripremu, ali je plasman u finale nešto idealno, ostvarenje iz snova, moglo bi se reći", kaže Đoković.

Na pitanje šta očekuje u finalnom duelu u kome će se sastati sa boljim iz meča Rišara Gaskea i Gaela Monfisa, Đoković je bio jasan, "Da ću igrati bolje!"

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar