Ivanić na Samitu u Dubrovniku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić učestvovaće danas na samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Dubrovniku.

Bosna i Hercegovina 30.06.2017 | 10:01
Ivanić na Samitu u Dubrovniku
Ivanić će na skupu u Dubrovniku predvoditi delegaciju BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U Dubrovniku danas i sutra boravi i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji će učestvovati na više regionalnih i međunarodnih sastanaka.

Dačić će danas učestvovati na sastanku ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi čiji je domaćin Hrvatska kao predsjedavajuća Procesu saradnje u Jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku će biti riječi o situaciji u regionu i značaju regionalne saradnje za stabilnost zapadnog Balkana.

Sastanci Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi u Dubrovniku označavaju završetak jednogodišnjeg hrvatskog predsjedavanja koje preuzima Slovenija.

Dačić će sutra prisustvovati tradicionalnom "Dubrovnik forumu" čija je tema ove godine "Jadransko-mediteranska saradnja i bezbjednost u Jugoistočnoj Evropi".

SEECP je osnovan 1996. godine kao regionalni forum za zemlje jugoistočne Evrope s ciljem da produbi saradnju među zemljama učesnicama Procesa na očuvanju trajnog mira i stabilnosti, te jačanja proevropskih snaga.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Svaka Čast

30.06.2017 08:43

Jel puni pansion ili polu pansion,jako me interesuje ?Ako bi neko mogao da mi kaže bio bih zahvalan.

ODGOVORITE