Bajern - Bajer na startu nove sezone Bundeslige!

Unija njemačkih fudbalskih klubova (DFL) saopštila je termine i raspored odigravanja utakmica 55. sezone Bundeslige, koju će na "Alijanc Areni" otvoriti aktuelni šampion Bajern Minhen i njegov ljuti rival Bajer Leverkuzen.

Fudbal 29.06.2017 | 20:45
Bajern - Bajer na startu nove sezone Bundeslige!
Derbijem između Bajerna iz Minhena i Bajera iz Leverkuzena na "Alijanc Areni" 18. avgusta počeće nova sezona njemačke fudbalske Bundeslige.

Unija njemačkih fudbalskih klubova (DFL) saopštila je termine i raspored odigravanja utakmica 55. sezone Bundeslige koju će otvoriti aktuelni šampion Bajern Minhen i njegov ljuti rival Bajer.

Preostali mečevi prvog kola Bundeslige za sezonu 2017/18. na rasporedu su 19. i 20. avgusta, a sastaju se:

Hofenhajm - Verder
Borusija Menhengladbah - Keln
Herta - Štutgart
Frajburg - Ajntraht
Šalke - Lajpcig
Hamburg - Augzburg
Majnc - Hanover
Volfsburg - Borusija Dortmund

Posljednje, 34. kolo predstojeće sezone Bundeslige na rasporedu je 12. maja naredne godine.

Aktuelni šampion i vicešampion njemačke Bajern Minhen i Lajpcig snage će odmjeriti u 10. kolu, a već u narednom kolu na rasporedu će biti vječiti derbi njemačkog fudbala između Bajerna i Borusije iz Dortmunda.

Zbog Svjetskog prvenstva koje će se na ljeto naredne godine igrati u Rusiji i u Bundesligi će pauza na polovini sezone biti nešto kraća u odnosu na ranije godine.

Tako će njemački klubovi 17. kolo Bundeslige odigrati 17. decembra, a na terene se vratiti i drugi dio sezone početi 12. januara.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar