LE - Crvena Zvezda: Tim za Florijanu je sljedeći...

Adžić na terenu od prvog minuta, a možda i još jedno dete. . . Crveno-beli u formaciji 4-4-2.

Fudbal 29.06.2017 | 16:15
LE - Crvena Zvezda: Tim za Florijanu je sljedeći...
Navijači su spremni za evropsku premijeru, ali je glavno pitanje u kakvom su stanju izabranici Vladana Milojevića posle samo 20 dana priprema.

Od dana kada je seo na klupu Crvene zvezde iskusni stručnjak je ponavljao da mu vreme nije saveznik, posebno što uporedo sa blic pripremnim periodom mora da radi na jačanju igračkog kadra.

Duel sa Florijanom ne može da nosi epitet važnog, jer se očekuje da crveno-beli rutinski odrade posao sa malteškim predstavnikom i dobiju još dve sedmice za kvalitetnu pripremu. A taj mali zadatak trebalo bi da obavi ekipa koja predstavlja miks ovoletošnjih pojačanja i starih snaga.

Glavna izmena Vladana Milojevića ogleda se u činjenici da će u ovoj sezoni igrati sa dvojicom napadača, u klasičnoj formaciji 4-4-2. Ta mesta će zauzeti Ričmond Boaći iAleksandar Pešić. Ali dok se čeka potpis bivšeg centarfora Tuluza, društvo Boaćiju kao napadač pravi Brazilac Rikardinjo. On će imati ulogu drugog napadača, „krsatrice“ koji će imati veliku slobodu.

Postoji i druga opcija. A ona glasi ovako: Boaćiju bi mogao da se pridruži mladi VanjaVučićević, dok bi se na bok preselio pomenuti Rikardinjo.

Ipak, relanije je da Boaći i Rikardinjo deluju kao tandem, a da na levom boku dejstvujeLuka Adžič. Mladom krilnom vezisti ide u prilog činjenica da je Ruiz nastavio da kuburi sa formom, odnosno da oseća posledice povrede. Kostarikanac je bio blago rečeno neubedljiv u genertalnoj probi protiv Rudara.

Ostalo je poznato. Na suprotnoj desnoj strani igraće Slavoljub Srnić, momak koga bi stari znanac iz Čukaričkog Vladan Milojević mogao da vrati u fudbalski život. U manevru je Donald zakucan, dok Račić preti da preuzme poziciju Le Taleku. Pitanje je samo hoće li ta “već viđena” promena biti izvršena večeras.

Trener Vladan Milojević nema prostora za manevrisanje u odbrani. Na raspolaganju ima samo dvojicu štopera - Abrahama Frimponga i Vujadina Savića. Mesto desnog beka je rezervisano za Filipa Stojkovića. Popularni Žule je solidno delovao u tandemu saSrnićem, videlo se i protiv Rudara da su nekad igrali zajedno. Na poziciji levog beka trenutno je neprikosnoven Dušan Anđelković.

Bilo je neizvesnosti, bar kratkotrajne, kada je u pitanju pozicija golmana. Trenutno prvi čuvar mreže Damir Kahriman (Filip Manojlović se tek vratio sa EP) je bio na poštedi prethodnih dana. U generalnoj probi mladi Aleksandar Stanković je sigurno delovao, ali se Kahriman oporavio.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar