Medunjanin poštenjem oduševio Amerikance!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin osim sjajnih fudbalskih poteza u MLS ligi gdje nastupa za Filadelfiju Union, oduševio je Amerikance i jednim fer-plej potezom.

Fudbal 27.06.2017 | 10:00
Medunjanin poštenjem oduševio Amerikance!
Na utakmici protiv DC junajteda, koju je Filadelfija riješila u svoju korist minimalnim rezultatom 1:0, vezni igrač "zmajeva" je reagovao na odluku arbitra Sorina Stoike na isključenje protivničkog igrača Lusijana Akoste.

"Uvijek sam pošten. Pokušavam da pobijedim, ali ne želim pobjedu na prljav način ili tako nešto. Za mene je jako važno da izborim trijumf na fer način", rekao je Medunjanin američkim medijima.

U 74. minutu utakmice Akosta je oborio Medunjanina, a sudija osim prekršaja pokazao i crveni karton Harisovom protivniku.

"Otišao sam do sudije i upitao me: 'Da li te je udario?', a odgovorio sam: 'Ne, nije me dotakao, samo me malo odgurnuo'. Zato mislim da nije bio crveni karton. Nadam se da je Felipe gledao i da će uraditi isto za mene".

I sudija je promijenio odluku i ostavio Akostu u igri, a Medunjanin je "kupio" kompletnu američku sportsku javnost.



"Dobio sam mnogo više poštovanja", podvukao je fudbaler selekcije BiH.

Trener DC junajteda Ben Olsen je naglasio da izuzetno cijeni Medunjaninovu reakciju.

"Mislim da je odličan igrač, ali i odličan čovjek", rekao je Olsen, dok je njegov kolega sa klupe Filadelfije Džim Kurtin istakao da je u pitanju "nevjerovatan potez".

Filadelfija Union je deveta na tabeli Istočne konferencije sa bodom više u odnosu na desetoplasirani tim DC junajteda.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar