EP do 21: Englezi u 1/2-finalu, Slovaci izbacili Srbiju!

Reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale U21 Evropskog prvenstva, dok je Slovačka trijumfom nad Švedskom definitivno poslala Srbiju kući.  Orlići i zvanično bez polufinala! Englezi sigurni, Slovaci na čekanju.  Srbija u petak protiv Španije igra samo za prestiž, jer ne može nikako da bude najbolja drugoplasirana ekipa na šampionatu.

Fudbal 22.06.2017 | 23:20
EP do 21: Englezi u 1/2-finalu, Slovaci izbacili Srbiju!
Engleska je savladala domaćina turnira Poljsku 3:0 i sa sedam bodova osvojila Grupu A. Strelci za "Gordi Albion" bili su Grej u prvom, te Marfi i Bejker u drugom poluvremenu.

U drugom meču grupe Slovačka je u direktnoj borbi za drugo mesto razbila Švedsku sa takođe 3:0, golovima Krijena i Mihalika u prvih 45, te Satke u drugom poluvremenu meča.

Ovom pobedom Slovačka je definitivno izbacila Srbiju sa Evropskog prvenstva, jer "Orlićima" ni pobeda nad Španijom ne može doneti poziciju najbolje drugoplasirane selekcije iz tri grupe.

Slovaci imaju šest bodova uz gol razliku 6:3 i u dobroj su poziciji u borbi za pomenutu najbolju drugoplasiranu selekciju na EP.

Rivali su joj Portugal iz Grupe B, te Češka i Italija iz C, koji pred poslednje kolo imaju po tri boda i gol razliku 3:3. Portugalci u petak igraju sa Makedonijom, dok se u subotu Češka sastaje sa Danskom, a Italija sa liderom grupe Nemačkom.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ostala je i bez teoretskih šansi za polufinale na prvenstvu Evrope u Poljskoj.  Engleska ide među četiri posle pošto je u Kjelceu pregazila domaću selekciju sa 3:0 u poslednjem kolu A grupe i osvojila prvo mesto na tabeli.

U drugom meču istim rezultatom je Slovačka savladala Švedsku i sada sa šest bodova vodi na tabeli drugoplasiranih timova. A Srbija čak i da u petak pobedi Španiju u poslednjem kolu ne može da ima više od četiri boda. Nedostatak sreće, kako kaže selektor Nenad Lalatović, ili nečega drugog što je ipak izvesnije, Orlići definitivno pakuju kofere. 

Gordi Albion je protiv Poljaka pokazao da u ovom trenutku postoji velika razlika u klasi između dva tima. Mogli su Englezi i ubedljivije da osvoje ova tri boda.

Već u šestom minutu Damarai Grej je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu poljske selekcije. Zaista odličan potez veziste Lester Sitija.

Terensku inicijativu engleska reprezentacija totalno je iskoristila tek u drugom poluvremenu. Prvo je Džejkob Marfi u 69. minutu duplirao prednost, a onda je konačan rezultat postavio Luis Bejker iz penala u 82. minutu.

Prethodno je drugi žuti karton i isključenje zaradio reprezentativac Poljske Jan Bednarek.

U drugoj utakmici ove grupe silu je demonstrirala i selekcija Slovačke protiv Švedske, ali nije dočekala kiks Engleza kako bi preuzela prvo mesto i izborila direktan plasman u polufinale.

A može se reći da su Slovaci bili čak i za nijansu ubedljiviji od Gordog Albiona s obzirom da su već u prvom poluvremenu praktično rešili pitanje pobednika.

U petom minutu je Martin Krijen iz Plzenja iskoristio asistenciju Roberta Mazana i glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog švedskog golmana.

Sve je bilo jasno već u 22. minutu pošto je Adam Zrelak asistirao Jaroslavu Mihaliku a ovaj se odlično snašao i povisio na 2:0.

Iako mnogi kažu da je upravo taj rezultat najopasniji u fudbalu, slovački fudbaleri su rutinski priveli meč kraju.

A tačku na sjajnu partiju stavio je u 73. minutu Lubomir Satka preciznim udarcem sa ivica kaznenog prostora. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar