ЕП до 21: Енглези у 1/2-финалу, Словаци избацили Србију!

Репрезентација Енглеске пласирала се у полуфинале У21 Европског првенства, док је Словачка тријумфом над Шведском дефинитивно послала Србију кући.  Орлићи и званично без полуфинала! Енглези сигурни, Словаци на чекању.  Србија у петак против Шпаније игра само за престиж, јер не може никако да буде најбоља другопласирана екипа на шампионату.

Фудбал 22.06.2017 | 23:20
ЕП до 21: Енглези у 1/2-финалу, Словаци избацили Србију!
Енглеска је савладала домаћина турнира Пољску 3:0 и са седам бодова освојила Групу А. Стрелци за "Горди Албион" били су Греј у првом, те Марфи и Бејкер у другом полувремену.

У другом мечу групе Словачка је у директној борби за друго место разбила Шведску са такође 3:0, головима Кријена и Михалика у првих 45, те Сатке у другом полувремену меча.

Овом победом Словачка је дефинитивно избацила Србију са Европског првенства, јер "Орлићима" ни победа над Шпанијом не може донети позицију најбоље другопласиране селекције из три групе.

Словаци имају шест бодова уз гол разлику 6:3 и у доброј су позицији у борби за поменуту најбољу другопласирану селекцију на ЕП.

Ривали су јој Португал из Групе Б, те Чешка и Италија из Ц, који пред последње коло имају по три бода и гол разлику 3:3. Португалци у петак играју са Македонијом, док се у суботу Чешка састаје са Данском, а Италија са лидером групе Немачком.

Млада фудбалска репрезентација Србије остала је и без теоретских шанси за полуфинале на првенству Европе у Пољској.  Енглеска иде међу четири после пошто је у Кјелцеу прегазила домаћу селекцију са 3:0 у последњем колу А групе и освојила прво место на табели.

У другом мечу истим резултатом је Словачка савладала Шведску и сада са шест бодова води на табели другопласираних тимова. А Србија чак и да у петак победи Шпанију у последњем колу не може да има више од четири бода. Недостатак среће, како каже селектор Ненад Лалатовић, или нечега другог што је ипак извесније, Орлићи дефинитивно пакују кофере. 

Горди Албион је против Пољака показао да у овом тренутку постоји велика разлика у класи између два тима. Могли су Енглези и убедљивије да освоје ова три бода.

Већ у шестом минуту Дамараи Греј је прецизним ударцем са ивице казненог простора затресао мрежу пољске селекције. Заиста одличан потез везисте Лестер Ситија.

Теренску иницијативу енглеска репрезентација тотално је искористила тек у другом полувремену. Прво је Џејкоб Марфи у 69. минуту дуплирао предност, а онда је коначан резултат поставио Луис Бејкер из пенала у 82. минуту.

Претходно је други жути картон и искључење зарадио репрезентативац Пољске Јан Беднарек.

У другој утакмици ове групе силу је демонстрирала и селекција Словачке против Шведске, али није дочекала кикс Енглеза како би преузела прво место и изборила директан пласман у полуфинале.

А може се рећи да су Словаци били чак и за нијансу убедљивији од Гордог Албиона с обзиром да су већ у првом полувремену практично решили питање победника.

У петом минуту је Мартин Кријен из Плзења искористио асистенцију Роберта Мазана и главом послао лопту у мрежу немоћног шведског голмана.

Све је било јасно већ у 22. минуту пошто је Адам Зрелак асистирао Јарославу Михалику а овај се одлично снашао и повисио на 2:0.

Иако многи кажу да је управо тај резултат најопаснији у фудбалу, словачки фудбалери су рутински привели меч крају.

А тачку на сјајну партију ставио је у 73. минуту Лубомир Сатка прецизним ударцем са ивица казненог простора. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар