Suarez nekako spriječio Mesijev transfer u Siti!

U naletu besa, Mesi je praktično već bio prihvatio ponudu Mančester sitija, ali se onda umešao Urugvajac.

Fudbal 22.06.2017 | 22:00
Suarez nekako spriječio Mesijev transfer u Siti!
Nikad nije kasno za ovako "masan" trač.

Emotivni lom koji je doživeo posle trećeg uzastopnog poraza sa Argentinom u finalima velikih takmičenja, doveo je Lionela Mesija u situaciju da od Barselone zatraži transfer.

Katalonski "El Mundo Deportivo" objavio je priču o tome da je jedan od najboljih fudbalera svih vremena toliko teško podneo sve što mu se dogodilo leta 2016. godine, da je gotovo prihvatio ponudu Mančester sitija, gde je trebalo da se sretne ponovo sa Pepom Gvardiolom.

Pre toga, Mesi je odveo Argentinu do finala Kopa Amerika u kojem je reprezentacija Čilea, drugi put zaredom, bila bolja, a svemu je prethodio gorak poraz "gaučosa" u finalu Svetskog prvenstva u Brazilu, od Nemačke.

Pod pritiskom argentinske javnosti, ali i usled loših odnosa u svlačionici sa ostalim reprezentativcima, Mesi je tada odlučio da se povuče iz nacionalnog tima, a sada smo saznali da je u naletu besa umalo "stradala" i Barselona.

Dodatan problem predstavljao je postupak koji se u Španiji vodio u tom trenutku protiv Mesija i njegovog oca, Horhea, zbog utaje poreza. Kasnije, taj postupak je okončan nagodbom i uslovnom kaznom za fudbalera od 21 meseca zatvora, ukoliko ponovi ovaj prestup.

Prema pisanju ovog lista ključnu ulogu u smirivanju Mesija odigrao je njegov najbolji prijatelj među saigračima u klubu, Luis Suarez i to nakon što je Siti već bio poslao ponudu od 150 miliona evra, 100 miliona manju od njegove izlazne klauzule koja iznosi 250 miliona.

Kada je Suarez smirio omalenog Argentinca, zvali su ga i saigrači iz reprezentacije i ubedili da je najbolje da se vrati među "gaučose" što je on kasnije i uradio.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar