FIFA poslala dopis FS BiH: Slijede žestoke kazne!

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) poslala je dopis Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine povodom incidenata u Zenici protiv Grčke u kojem je osim FS BiH i Stefana Žilija kao vinovnike ekscesa označila i Edina Džeka i Muhameda Bešića.

Fudbal 21.06.2017 | 20:00
FIFA poslala dopis FS BiH: Slijede žestoke kazne!
Sarajevski list "Dnevni avaz" u izdanju od srijede piše da je FIFA u dopisu navela da će sankcije za FS BiH uslijediti do 20. jula i da će biti žestoke.

"Dok su se postupci protiv FS BiH kao organizatora utakmice i Stefana Žilija (koji je izbio zub grčkom fudbaleru Janisu Janiotasu) mogli i očekivati, novost je da kazne slijede i najboljem strijelcu Džeku i vezisti Bešiću", piše sarajevski dnevnik.

Sve incidente su zabilježile službene osobe FIFA u svom izvještaju, a FS BiH ima rok do 29. juna da se izjasni kao i pomoćnik Mehmeda Baždarevića, odnosno pomenuti fudbaleri.

Sigurno je zasad jedino da će kazne biti žestoke i da će vjerovatno biti i suspenzija, što svakako ne odgovora selekciji BiH, kojoj predstoje važni mečevi u borbi za plasman na Mundijal u Rusiji.

"Zmajevi" u finišu kvalifikacija igraju protiv Kipra, Gibraltara, Estonije i Belgije.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar