Boris Beker bankrotirao!

Jedan od najboljih tenisera svih vremena i bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker proglasio je bankrot na saslušanju u Vrhovnom sudu!

Svijet 21.06.2017 | 16:05
Boris Beker bankrotirao!
Advokati legendarnog njemačkog tenisera podnijeli su zahtjev sudu u Londonu da mu se omogući posljednja šansa za isplatu dugogodišnjeg duga.

Međutim, sutkinja Kristin Deret, koja se prisjetila da je nekad gledala Bekera kako igra na Centralnom terenu Ol England Kluba, zaključila je da ne postoje dokazi o kreditnoj sposobnosti nekadašnjeg njemačkog asa i da će svoje dugove moći otplatiti uskoro. Stoga je odbacila zahtjev za odgodom plaćanja duga.

"Sa žaljenjem moram proglasiti bankrot", zaključila je Deret.

"On ostavlja dojam čovjeka sa zakopanom glavom u pijesku", dodala je sudija. Koliko je tačno Bekerov nagomilani dug zasad nije poznato.

Tokom super bogate karijere Beker je osvojio ukupno šest Grand Slam naslova, a procjenjuje se da je od turnirskih nagrada i sponzorskih ugovora zaradio oko 57 miliona evra.

Ostaje pitanje šta se desilo sa novcem koji je zaradio, mada je imao nekoliko vrlo loših finansijskih ulaganja minulih godina.

(Avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Eeee

22.06.2017 05:48

Nek ga Nole pogura.

ODGOVORITE