LE - Zvezda: Vremena ima, bićemo spremni!

"Nisu nam potrebne velike izjave, već veliki rad", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde, Vladan Milojević našem reporteru na Zlatiboru.

Fudbal 20.06.2017 | 08:15
LE - Zvezda: Vremena ima, bićemo spremni!
Teško da je bilo nelagodnosti u crveno-belom taboru za Zlatiboru nakon što je UEFA, uoči početka žreba za 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, skratila spisak potencijalnih rivala Crvene zvezde.

U Ljutice Bogdana mogli su da dođu Zeta (Crna Gora), Tre Pene (San Marino), Santa Koloma (Andora), Sent Džozef (Gibraltar), ali je na kraju voljom žreba u Nionu određeno da će se Crvena zvezda 29. juna i, potom 6. jula u gostima, sastati sa Florijanom sa Malte.

Drugo leto zaredom, nakon što su pre godinu dana izbacili La Valetu, crveno-beli će u potrazi za grupnom fazom Lige Evrope posetiti živopisno mediteransko ostrvo.

"Svi koje smo mogli da dobijemo posle skraćivanja potencijalnih rivala su slični ili isti protivnici. Ne bih voleo mnogo da pričam i dajem neka obećanja, moramo se maksimalno spremiti bez obzira ko je protivnik", rekao je našem reporteru sa Zlatibora novi trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, koji je na prozivci rekao navijačima da ne obećava Ligu Evrope, ali da obećava rad i maksimum na utakmicama.

"Imaćemo dovoljno vremena da se pripremimo. Po prvim informacijama koje sam dobio, vlasnik kluba je Italijan i trener je Italijan tako da sigurno gaje njihiv stil igre. Mi smo Crvena zvezda i veliki klub, ali danas svi igraju fudbal i ne trebaju nam velike izjave, već dobar rad. Moramo da poštujemo svakog rivala i bitno mi je da moji igrači to shvate", dodao je mladi stručnjak, koji je ekipu okupio 9. juna, tačno 20 dana pre utakmice sa Florijanom u Beogradu.

"Favoriti smo. Treba poštovati svakog protivnika, ali ovako na prvu mislim da smo stvarno jači. Imamo dovoljno vremena da se spremimo. Jeste da igramo u sred priprema, ali verujem da ćemo uspeti da prođemo", rekao je jedan od dvojice najiskusnijih u crveno-belom taboru, kapiten Nenad Milijaš.

Milijaš je, uz Dušana Anđelkovića, jedini sa Zvezdom igrao grupnu fazu evro-kupova, ali tome ima deset i više godina.

Veterani u Milojevićevom timu veruju da će ova generacija igrača pronaći put preko trnja do najmanje šest evropskih mečeva naredne jeseni.

"Mislim da je žreb dobar za nas i mislim da možemo da budemo zadovoljni. Imamo iskustvo igranja na Malti od pre godinu dana i verujem da ćemo to iskoristiti. Znači nam što je protivnik 'slabiji', ali svakako moramo da uđemi maksimalno u utakmicu", rekao je Anđelković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar