Konteu se loše piše, Čelsi u kontaktu sa Enrikeom!

Smena čoveka koji je Čelsiju doneo titulu nije strana Romanu Abramoviču. Izgleda da se nešto zaista događa na "Stamford bridžu".

Fudbal 18.06.2017 | 17:30
Konteu se loše piše, Čelsi u kontaktu sa Enrikeom!
O problemu koji je iznenada nastao na relaciji Roman Abramovič - Antonio Konte već smo pisali, a u međuvremenu sa Ostrva nisu stizali demantiji "sukoba u raju", već…

...ime Konteovog naslednika na klupi Čelsija.

Luis Enrike preuzeće šampiona Engleske neočekivano već ovog leta ukoliko se ispostavi da je, pre svega, jaz između vlasnika kluba i temperamentnog menadžera zaista prisutan, a potom i - ako se ispostavi da je nepremostiv.

Engleski "The Telegraph" objavio je senzacionalnu vest o tome da će Enrike, koji je sa velikim uspehom vodio Barselonu tokom prethodne tri sezone, biti bez posla kraće nego što je i mislio, odnosno da bi uskoro Abramovič mogao da ga pozove u London i ponudi mu nazigled zacementirano Konteovo mesto.

Naizgled, jer je Konte u prvoj sezoni u Premijer ligi, odnosno van Italije, uspeo da osvoji titulu prvaka i natera Abramoviča da mu ponudi novi, jači ugovor.

Ali, u međuvremenu, moguće da su se dogodili određeni problemi na "Stamford bridžu" sa kojima su se, ruku na srce, susretali i Konteovi prethodnici i koji se, uglavnom, tiču samostalnosti Čelsijevih menadžera u radu i odlučivanju prilikom transfera.

To je na putu od 2004. do danas neretko dovodilo do neočekivanih razlaza između Abramoviča i ne malog broja skupih menadžera, a kao vlasnik koji je dva puta otpuštao Žozea Murinja, ne bi trebalo otpisati mogućnost da ruski oligarh uruči otkaz i italijanskom treneru.

Pored Enrikea, Abramovič u ovom trenutku ima na raspolaganju još nekoliko slobodnih trenera, poput Tomasa Tuhela, a biće zanimljivo videti šta bi mogle da budu Konteove opcije u slučaju nepovoljnog razvoja situacije u Londonu s obzirom na to ga je Inter dugo čekao i na kraju, kada je istekao rok koji je stavljen pred Kontea, angažovao Lućana Spaletija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar