Čaušić iskren prema Zvezdi: Evropa ima prednost!

U periodu od 2009. do 2012. godine, Goran Čaušić nije debitovao za Crvenu zvezdu. Da li će to uraditi 2017? Zavisi od ponuda iz Španije, Italije, Nemačke i Francuske. . .

Fudbal 19.06.2017 | 14:00
Čaušić iskren prema Zvezdi: Evropa ima prednost!
Nije se retko događalo da talentovani klinci odu iz Crvene zvezde pre potpisivanja prvog profesionalnog ugovora i debija u prvom timu.

Slučaj 25-godišnjeg Beograđanina Gorana Čaušića nešto je drugačiji - on je 2009. kao tinejdžer potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima, ali do leta 2012. i odlaska u Rad u svojstvu slobodnog igrača nije odigrao takmičarsku utakmicu za seniorski tim.

Ovog leta, pet godina kasnije, to bi moglo da se promeni.

Momak, koji je kod Roberta Prosinečkog dobio priliku da radi s prvim timom, ali s kojim "Žuti" nikada nije ozbiljno računao, nalazi se na listi želja sportskog menadžmetna Crvene zvezde, koja ga vidi u timu za sezonu 2017/18.

Ali…

"Ništa se nije događalo po tom pitanju u poslednja dva-tri dana, pričao sam ranije s ljudima iz Crvene zvezde. Moja želja da se vratim postoji, ali tu su i opcije iz najjačih evropskih liga. Nisam na pragu potpisa, šansa postoji", rekao je Čaušić za "Sportski žurnal" nakon polusezone provedene u Osasuni, kojoj nije mogao da pomogne da izbegne eliminaciju iz Primere uprkos dobrim igrama.

Što se tiče povratka u Crvenu zvezdu, Čaušić je dodao…

"Nismo postavljali rok. Pričao sam otvoreno sa ljudima iz Zvezde, svesni su da lige Španije, Italije, Francuske i Nemačke imaju prioritet. Imperativ je da što pre saznam detalje i odlučim", naglasio je Čaušić da mu igranje za Crvenu zvezdu, u ovom trenutku, nije na vrhu liste prioriteta.

"Znamo da srpski fudbal nije u idealnom stanju, ali ne mogu da gledam na Zvezdu kao na korak unazad. Nisam dobio šansu ranije, ima snova koje nisam dosanjao", rekao je Čaušić da, ipak, ne bi bio bez zdravih motiva ukoliko bi potpisao za crveno-bele.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar