Sve je propalo!

Pred Obamejanom tri nove opcije. . . ! Dortmund ostao bez već ukalkulisanih 70. 000. 000 evra!

Fudbal 18.06.2017 | 10:00
Sve je propalo!
Sve je propalo - ništa od Obamejana u Pari Sen Žermenu! Transfer koji je u jednom momentu izgledao gotovo završen, neće biti realizovan. 

Kako javlja nemački Bild, tačno je da je Pjer Emerik Obamejan sa ocem i braćom boravio prethodnih dana u Francuskoj, ali na kraju sve se svelo samo na odmor. List navodi da više nema nikakve dileme i da napadač iz Gabona sigurno neće pojačati PSŽ ovog leta. Prema izvorima ovog tabloida odluku da obustavi "operaciju Obamejan" doneo je ličnoUnai Emeri, trener Svetaca, koji je gazdama predočio da mu je potreban klasičan centarfor. 

Podsetimo, poslednjih dana pričalo se i pisalo da su Dortmund i Pari Sen Žermen postigli dogovor - što je verovatno bilo tačno - i da će brzonogi krilni napadač preći na Park prinčeva za 70.000.000 evra obeštećenja, odnosno da će primanja u njegovog novom klubu biti gotovo duplirana, te da će iznositi 14.000.000 na godišnjem nivou.Bild posle propalog posla razrađuje moguće naredne scenarije. 

Jedan od njih je da će se Dortmund sada okrenuti kineskom tržištu i pokušati da obnovi kontakte sa Tajanđin Kvažnanom, za koga tih 70.000.000 evra ne bi bio nikakav problem, a igrač bi svakako mogao da bude zadovoljan s platom od 40.000.000, koliko se pominjalo da će dobiti u slučaju selidbe u Kinu. Ostaje naravno pitanje da li Obamejanželi da napusti Evropu...

Drugi scenario najviše bi obradovao novog trenera Borusije Petera Boša i on podrazumeva ostanak na Vestfalenu barem do zime, dok je treći najmanje verovatan, a radi se o ponovonom ulasku u trku Kineza iz Milana.   

U svakom slučaju, pred najboljim strelcem Bundeslige su krupne odluke u narednom periodu...

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar