Sve je moguće, pa i - Andrea Beloti!

Milan ima plan da ga dovede za samo 20. 000. 000 evra ovog leta! Spremna i rezervna opcija.

Fudbal 17.06.2017 | 19:00
Sve je moguće, pa i - Andrea Beloti!
Od svih italijanskih kubova, na početku prelaznog roka najbolje radi - ili bar takav utisak ostavlja - Milan. Već četvoriocu igrača angažovali su Rosoneri (Mateo Musakio, Frenk Kesi, Rikardo Rodrigez i Andre Silva), a kako sad stvari stoje kineski vlasnici su krenuli u lov na jednog pravog “kapitalca” - Andreu Belotija!

Ono što se po više osnova činilo nerealnim, zbog megalomanskih zahteva čelnika Torina, odjednom se čini mogućim. Tandem Milanovih direktora, Marko Fasone iMasimilijano Mirabeli, seli su ovog četvrtka za pregovarački sto sa Đanlukom Petrarkijem, sportskim direktorom Bikova i izneli plan kojim žele sjajnog napadača na “San Siru”.

Plan je sledeći: 20.000.000 evra odmah za pozajmicu od godinu dana, plus 60.000.000 evra sledećeg leta, kad pozajmica istekne. Ukupno 80.000.000 evra. Manje nego štoUmberto Kairo, prvi čovek Torina traži. Makar javno, 100.000.000 evra. Doduše, za klubove van Serije A.

Milan je sa ovim predlogom izašao koristeći formulu koja mu je prošla u pregovorima sa Atalantom kad je dogovarao Kesija. Reprezentativac iz Obale Slonovače stigao je na pozajmicu, uz obavezan otkup narednog leta od 28.000.000 evra (uz bonuse), kako bi se zaobišla pravila finansijskog fer-pleja, jer se taj transfer ne bi video u poslovnim knjigama za ovu godinu. Isto bi važilo i za Belotija.

Čak nekoliko izvora navodi da su Rosoneri spremili i rezervnu opciju po kojoj bi 40.000.000 evra dali odmah, a preostalih 40.000.000 narednog leta. Igraju čak i na kartu emocija, jer se Andrea Beloti kao dečak izjašnjavao kao navijač Milana i prelazak u sedmostrukog prvaka Evrope predstaljao bi ostvarenje sna. Trener Vinčenco Montela bi dobio tandem centarforova za budućnost, jer Andre Silva ima u novembru puni 22 godine, a Beloti u decembru 24.

Zbog pregovora sa Torinom, Milan je na “čekanje” stavio Fjorentinu i opciju angažovanjaNikole Kalinića aktiviraće samo ako propadnu pregovori oko Andree Belotija.

Kuva se!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar