Operacija „Barselona 2“: Tema je Leonardo!

Miloš Vazura u akciji. . . !

Fudbal 15.06.2017 | 07:00
Operacija „Barselona 2“: Tema je Leonardo!
Pre dve sedmice efikasno i precizno izvršena je „operacija Barselona“, čelnici Partizana su brzopotezno  u glavnom gradu Katalonije ubedili Miroslava Đukića da sedne za komande Parnog valjka, a u četvrtak se na isto mesto vraća Miloš Vazura, generalni direktor crno-belih.

Razlog: sastanak sa Dimitrijem Seljukom, menadžerom Leonarda da Silve Soze, uz Uroša Đurđevića najboljeg igrača novog osvajača duple krune. Tema: status brazilskog veziste, minule sezone autora 26 glova (24 u prvenstvu, dva u kupu). Ideja: ostanak Leonarda u Humskoj 1, makar do kraja kvalifikacija za evropske kupove. Moguće novi ugovor, po povoljnijim finansijskim uslovima od postojećeg.

Partizanovo rukovodstvo je odmah po okončanju prvenstva predočilo Leonardu da želi da ga zadrži po svaku cenu. Početni razgovor s njim obavljen je na stadionu tri dana posle osvajanja titule, 25-godišnji krilni vezista je zatražio predah u razmišljanju, u međuvremenu otputovao na zaslužen odmor u Brazil i aktivnosti na tom planu prepusito menadžeru.

Kako se može čuti, Vazura danas ide u Barselonu da se upozna sa Seljukom, jer dosad nije imao tu priliku, ali je logično da se na sastanku dotakne i predloga novog ugovora, ponuđenog Leonardu. Partizan je i po ovom aktuelenom, na neki način, zaštićen. Važi do juna 2019. i s te strane se na Topčiderskom brdu nadaju da će Leo da ostane, ali su spremni da na osnovu prikazanog u minuloj sezoni, poprave uslove saradnje i time ga privole da bude barjaktar napada na Ligu šampiona.

Valja podsetiti da je u postojećem ugovoru i izlazna klauzula u vrednosti od 2.500.000 evra, što znači da taj novac sleduje crno-belima na ime obeštećena ako neko odluči da kupi Leonarda. Zasad takve ponude nema, međutim, prelazni rok je praktično na početku i da se ne bi desilo da Brazilac ode usred kvalifikacija, uprava Partizana želi da se osigura.

Leonarda u Beogradu ga očekuju do 23. juna, tad će biti podvrgnut testovima fizičke spreme, a 25. putuje sa ekipom u Sloveniju, na drugu fazu pripremnog perioda.

Što se Miloš Vazure tiče, u Španiji ostaje nekoliko dana, uz najavu da će se sresti i sa predstavnicima tamošnjih, ali i engleskih klubova, kao i još nekim menadžerima, kako bi utanačio poslove od vitalnog značajna za Partizan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar