Rikardinjo: Kadu mi je pričao o Zvezdi i ''Delijama''

Brazilac Rikardinjo, koji je stigao u Beograd u utorak na potpis ugovora sa Crvenom zvezdom, kaže da je mnogo toga lepog čuo o "srpskom fudbalskom velikanu".

Fudbal 14.06.2017 | 13:45
Rikardinjo: Kadu mi je pričao o Zvezdi i ''Delijama''
"Mnogo toga lepog sam čuo o Zvezdi, srpskom fudbalskom velikanu. Prvo od Vujadina Savića, sa kojim sam igrao poslednje dve godine u Šerifu. Takođe, moj prijatelj Kadu, bivši igrač Zvezde, skoro svakog dana mi je pričao o klubu, a najviše o njegovim navijačima, koliko su starstveni i koliko vole klub. Njemu je u Zvezdi bilo prelepo, što je takođe uticalo na moju odluku da dođem", istakao je Rikardinjo u razgovoru za 'Novosti'.

Brazilac je u utorak stigao na u Beograd, posle čega je od menaždera Dejana Vukadinovća zatražio da ga odvede na Marakanu i da ga provede kroz muzej najtrofejnijeg srpskog kluba.

"Spreman sam da potpišem ugovor, zato sam i došao. Želim da igram i da se pokažem", dodao je on.

Dvadesetsedmogodišnji ofanzivni vezista stiže u Zvezdu na preporuku upravo Vujadina Savića, koji je i sam figurira kao potencijalno pojačanje crveno-belih ovog leta.



"Odlično sam ga upoznao dok smo igrali u moldavskom Šerifu. Pravi je Brazilac, sjajan tehničar, brz je, ima dobar udarac. Nije sebičan, voli da asistira, maksimalno učestvuje u igri, a dobar je i u skoku iako nije visok. Nije klasičan špic, najbolje partije je pružao na poziciji levog krila. Prodoran je, dominira u napadu i zato sam ga preporučio mojoj Zvezdi jer mislim da bi bio pravo pojačanje", kaže Savić za 'Novosti' i dodaje:

"Veliki je profesionalac i uopšte nije kao većina brazilskih fudbalera, koji vole noćni život i provod. Ne voli da izlazi, potpuno je posvećen porodici, nedavno je dobio dete", zaključio je sin žive legende Crvene zvezde.

Rikardinjo bi trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor sa srpskim vicešampionom, pa da se priključi ekipi na pripremama na Zlatiboru, i postane treće pojačanje u letnjem prelaznom roku – posle Marka Gobeljića i Filipa Stojkovića.

Momak iz Sao Paula ponikao je u lokalnom Santo Andreu, odakle je posle otišao u Mogi Mirim, pre nego što se sa dvadeset i jednom godinom preselio u Poljsku.

Tamo je nastupao najpre sa Vislu iz Ploka, pa Lehiju iz Gdanjska i za dve sezone sakupio 63 nastupa, 22 pogotka i osam asistencija.

Dobre partije preporučile su ga Šerifu iz Tiraspolja, dok je u Moldaviji za tri sezone – izuzimajući onu na pozajmici u Al-Šarjanu – imao još bolji učinak – 114 utakmica, 51 gol, 22 asistencije. U godini za nama predvodio je tim do duple krune sa 15 pogodaka i 14 uspešnih proigravanja, na 27 susreta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar