Arhaično pravilo Lige 1 koči Ranijerija?!

Italijanski stručnjak postigao dogovor, međutim, odluku će doneti FS Francuske.  Ranijeri odbio 10. 000. 000 evra i dogovorio se sa novim klubom! Ali problem je što nije godinu dana mlađi. . . ! Italijan izabrao novi klub, ali čeka da se složi i Rajmon Domenek.

Fudbal 13.06.2017 | 12:45
Arhaično pravilo Lige 1 koči Ranijerija?!
Klaudio Ranijeri će ponovo raditi u Francuskoj! Ako mu Fudbalski savez te zemlje dozvoli...

Tamošnji mediji prenose da je Italijan koji je nedavno odveo Lester do titule u Premijer ligi sve dogovorio sa Nantom, sedmoplasiranim timom u Ligi jedan prošle sezone.

Problem je, međutim, piše "L'Ekip", staro pravilo FS Francuske da klubove ne mogu voditi treneri stariji od 65 godina. Tačno onoliko koliko Ranijeri trenutno ima...

U Nantu se, ipak, nadaju da će im biti progledano kroz prste, kao i da će ovo pravilo potom biti poništeno.

Iskusni stručnjak prethodno je u zemlji glaskih petlova sedeo na klupi Monaka, koji je 2013. vratio u elitno društvo francuskih klubova, a zatim godinu dana kasnije doveo do drugog mesta Lige jedan, iza Pari Sen Žermena. U Kneževini, međutim, nisu bili voljni da produže ugovor, pa je Italijan preuzeo reprezentaciju Grčke...

Podsetimo, Ranijeri je u drugom delu prošle sezone, uprkos osvojenoj tituli sa Lesterom nepunih godinu dana ranije, dobio otkaz zbog lošeg plasmana kluba na tabeli Premijer lige. Mnogi su tada osudili potez rukovodstva "lisica".

Klaudio Ranijeri je našao novi klub! Italijan se dogovorio sa francuskim prvoligašem Nantom, sve je utanačeno oko novog ugovora, ali je odjednom iskrsnuo problem.

Naime, prema propisima u Francuskoj, tamošnji prvoligaši ne mogu da zapošljavaju trenere starije od 65 godina. Zato je Nant uložio žalbu i traži izuzetak od pravila koje je do sada već jednom preskočeno kada je Gi Ru koji je tada imao 68 godina preuzeo Lans.

Ranijeri je imao i ponudu Sent Etjena ali je odbio. Imao je ponudu jednog kineskog prvoligaša vrednu 10.000.000 evra po sezoni, ali se nije vodio finansijskim interesima. Svideo mu se projekat koji mu je predložio Nantov trener Valdemar Kita i pristao je da sedne na klupu popularnih Kanarinaca. Ona je upraženjena otkako je klub na neverovatan način napustio Seržo Konseisao. Portugalac je prvo potpisao produžetak saradnje do 2020. godine, a onda rešio da ode u Porto.

Ali problem su francuski propisi jer Ranijeri ima 65 godina i sedam meseci. Sada Nant i Ranijeri čekaju odobrenje od LFP (Profesionalna fudbalska liga Francuske) i UNECATEF (udruženja fudbalskih trenera u Francuskoj). LFP je poručila da se slaže ako se slaže i Udruženje trenera, a tamo se složila većina članova. Međutim, nije se složio predsednik udruženja Rajmon Domenek. On još nije dao konačan odgovor i čeka se da se on smiluje i dozvoli Ranijeriju da se vrati u Francusku gde je već trenirao Monako.   

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar