Rafa i stric Toni u suzama: Da nije bilo tebe...!

"Ovo finale mi mnogo znači, a posebno sam zahvalan mom stricu koji je bio sa mnom od treće godine života, osvojili smo 10 trofeja, a bez njega ne bih osvojio nijedan", kazao je Rafael Nadal nakon osvajanja "La Decime" na Rolan Garosu.

Tenis 12.06.2017 | 14:45
Rafa i stric Toni u suzama: Da nije bilo tebe...!
Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je presrećan zbog osvajanja 10. titule na Rolan Garosu i posebno je zahvalio svom treneru i stricu Nadalu na zajedničkoj saradnji.

"Čestitam Stenu, ti i tvoj tim ste uradili neverovatne stvari u prethodne dve nedelje, samo nastavi tako. Teško mi je danas da pričam, mogu samo da zahvalim svima na podršci, kao i čelnicima turnira na odličnom poslu koji su obavili, ali i svima koji su učestvovali u organizaciji", rekao je Nadal posle meča.

Nadal je danas osvojio rekordnu 10. titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Švajcarca Stena Vavrinku 6:2, 6:3, 6:1.

U trenutku kada je podigao "Trofej musketara" publika je na tribinama stadiona "Filip Šatrije" razvila veliki broj deset i transparent na kom je pisalo: "Bravo Rafa".

Nakon himne Španije i pre nego što se Nadal obratio publici, organizatori su pustili video sa svih dosadašnjih 10 meč lopti posle kojih je Nadal osvajao trofeje na Rolan Garosu.

Rafaelu je stric Toni Nadal uručio i repliku trofeja na kojem je ispisano njegovo ime.

"Teško je izgovoriti šta za mene sve ovo znači, ovo je posebna stvar. Teško je upoređivati ovaj turnir sa bilo kojim drugim, uvek će mi biti urezan duboko u srcu", kazao je Nadal i dodao:

"Ovo finale mi mnogo znači, a posebno sam zahvalan mom stricu koji je bio sa mnom od treće godine života, osvojili smo 10 trofeja, a bez njega ne bih osvojio nijedan. Beskrajno mu hvala za sve", naveo je Nadal.

"Volim da igram na ovom terenu, pred ovom publikom, ljudima koje zaista volim, osećam podršku", dodao je španski teniser.

Nadal je treći put osvojio Rolan Garos bez izgubljenog seta, posle 2008. i 2010. godine. On je na ovogodišnjem turniru izgubio samo 35 gemova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar