Ramljak najavio otkaze u Konzumu

Vanredni povjerenik za Agrokor hrvatske Vlade Anto Ramljak najavio je otkaze za određen broj ljudi u Konzumu i zatvaranje neprofitabilnih radnji.

Bosna i Hercegovina 11.06.2017 | 14:13
Ramljak najavio otkaze u Konzumu
Ramljak je najavio da se postojeće plate neće smanjivati, te ukazao da su sadašnje plate male jer radnici sa svojim primanjima nisu konkurentni sa radnicima drugih trgovačkih lanaca u kojima su plate puno veće.

"Volio bih ako bismo pronašli prostora u poslovanju 'Konzuma' da se i te plate podignu, a ne smanje", istakao je Ramljak.

Ramljak je napomenuo da je pad prometa u "Konzumu" u prvih pet mjeseci mnogo manji nego što se očekivalo, te da će prihod početi da raste sada kada budu finansirali novu robu i zalihe u Konzumovim radnjama.

"Do kraja godine moj plan je da Konzum u prihodima posluje s nulom", naveo je Ramljak.

On sljedeće sedmice očekuje prvu tranšu od 100 miliona evra kredita, a glavnica tog novca biće proslijeđena kompanijama unutar sistema, odnosno Konzumu ide većina.

"Mislim da će već u utorak, srijedu taj novac biti na našim računima", kaže Ramljak, te ističe da će tim novcem biti podmireni dobavljači, a veliki dio ide na dopunu zaliha radi pripreme predstojeće ljetne sezone.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar