Juve gasi ''požar zvani Alves''!

Alvesu novi ugovor, plata 4. 000. 000 evra! Plus bonusi!

Fudbal 12.06.2017 | 08:00
Juve gasi ''požar zvani Alves''!
Oglasile su se sirene u Torinu nakon što se iz vedra neba pojavila vest da je Dani Alves postavio ultimatum rukovodećim kadrovima Juventusa i zatražio novi ugovor, ali „opasnost“ je bila kratkotrajna.

Naime, prvi operativac Stare dame Bepe Marota već je obavio razgovore sa Alvesom i predočio mu revidirani ugovor, koji će imati opciju automatskog produžetka saradnje do juna 2019. godine. A upravo je to detalj na kojem je Alves insistirao.

Doduše, to je sve što će se promeniti, ukoliko Alves bude hteo da potpiše. Brazilac će i dalje imati platu od 4.000.000 evra godišnje, plus bonuse na konto ostvarenih rezultata.

Poslednjih dana Alves je počeo da se dovodi u snažnu vezu sa Čelsijem, Mančester Sitijem, ali i nekim klubovima iz Kine, koji su navodno spremni da ponude sezonska primanja u visini od čak 10.000.000 evra.

Ipak, u ovom trenutku izgleda da svi potencijalni poslodavci neće imati šansu pored Juventusa, pošto je sa Marotom već postigao načelni dogovor. Plus, Alves će pokušati da se izbor za sastav Brazila na Mundijalu 2018. godine u Rusiji, zbog čega mu je potreban kontinuitet igara. A to će u Juventusu i dobiti. 

Dani Alves iza sebe ima turbulentnu sezonu, koja je na kraju ipak imala srećan kraj. Došao je s etiketom velike zvezde, ali su mnogi fudbalski kritičari smatrali da je istrošen i da više ne može da igra fudbal na istom nivou. Početak sezone nije bio najbolji, a onda se zadesila i povreda koja ga je od terena odvojila gotovo dva meseca.

Na kraju, Alves je uspeo da se vrati na teren još jači i izraste u jednog od najuticajnijih igrača u timu Maksa Alegrija. Zato i jeste u redu zaslužnijih za overavanje duple krune, ali i dolaska do finala Lige šampiona. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar