Čelsijev klinac tjera Mitrovića iz Njukasla?!

Realna opcija je - Liga šampiona! Glavni skaut je za nastavak saradnje, ali Rafa Benitez bi da svako krene svojim putem.

Fudbal 10.06.2017 | 20:00
Čelsijev klinac tjera Mitrovića iz Njukasla?!
Aleksandar Mitrović na raskrsnici. Rafa Benitez je, pišu lokalni mediji, i definitivno precrtao srpskog golgetera iz glave. A iako bi Mitrović navodno najradije ostao čini se da je rastanak sa povratnikom u Premijer ligu izvestan.

Njukasl Kronikl, poslovično upućen u zbivanja na Sent Džejms Parku, kaže da je glavni skaut Grejem Kar čak i preporučio upravi i šefu struke da zadrže 22-godišnjeg napadača. Ili da ga bar pošalju negde na pozajmicu, pa da onda vide kako će se situacija razvijati. Međutim, Kar se ne pita mnogo, a Benitez je već krenuo u lov na novog napadača.

Meta je Čelsijev Tami Abraham, 19-godišnji momak koji bi stigao na pozajmicu i dodatno pojačao konkurenciju u Njukaslovoj navali, a tu je i bez njega prednost dobijaoDvajt Gejl, pa u jednom trenutku i Daril Marfi.

Mitroviću na ruku ne idu golovi, iako su svi saglasni da je podigao nivo igre. Međutim, zna se šta je posao napadača, a brojka od šest golova u protekloj sezoni ne ide u koristMitrovića, iako je činjenica da nije ni dobijao mnogo šansi. Takođe, navodi se i da muBenitez zamera na tome što lako dobija kartone.

Dilema u upravi dakle. I nekoliko ponuda koje bi mogle da svima olakšaju izbor. Dan pošto su turski mediji preneli vest o interesovanju Fenerbahčea, još jedno veliko istanbulsko ime se uključilo u trku za Mitrovićev potpis. Šampion Bešiktaš navodno je poslao izaslanike u Njukasl. Tema razgovora biće baš Mitrović.

O detaljima ponude u pripremi ne zna se ništa. Samo se navodi da bi Njukasl mogao da smekša ček na 15.000.000 funti (oko 18.500.000 evra) koliko su Svrake 2015. platile Anderlehtu za srpskog napadača.

Liga šampiona možda bi mogla da ubedi i Mitrovića da se predomisli i digne ruku za odlazak. Mada, vole ga navijači u Njukaslu. Samo je šteta što ga po svemu sudeći Benitezne voli kao i oni.

Sa druge strane, u Bešiktašu bi imao još jaču konkurenciju u liku Vensana Abubakara pre svih. Mada je tu i Taliska, a prema poslednjim informacijama Bešiktaš je već spremio 2.000.000 evra da plati Benfiki i ovog zadrži još godinu dana na pozajmici. Mada, postoji mogućnost da se Abubakar vrati u Porto, jer Bešiktaš ne želi da ga otkupi za 10.000.000 evra, a Zmajevi ne žele da prihvate novu pozajmicu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar