Puna podrška reformama u BiH

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Hojt Ji rekao je danas tokom susreta sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem da SAD daju punu podršku reformskim procesima u BiH koji su uslov za njenu funkcionalnost i stabilnost.

Bosna i Hercegovina 07.06.2017 | 18:30
Puna podrška reformama u BiH
Sagovornici su ocijenili da je integracija u EU i NATO osnova za stabilan ekonomski i politički napredak BiH i da je izuzetno važno raditi na ostvarivanju tih ciljeva.

Tokom susreta u Sarajevu bilo je riječi o aktuelnoj situaciji u BiH i regionu, te o ključnim prioritetima koje treba realizovati u narednom periodu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Zvizdić je naveo da su se u posljednje vrijeme u regionu desili pozitivni događaji - izbor nove Vlade u Makedoniji i prijem Crne Gore u NATO, što jasno pokazuje put ka evropskim integracijama.

On je izrazio zadovoljstvo ekonomskim pokazateljima BiH, ističući činjenicu da svi ekonomski parametri imaju rast, te da je posljednji izvještaj Svjetske banke predvidio najveći ekonomski rast za BiH, što je dobar preduslov za nove investicije.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dr

07.06.2017 16:06

Reforme reforme koga zamajavamo vise bez hapsenja kriminalaca pljackasa drzave BIH nema nama ni pomirenja ni napredka zato sto je odbrambeni mehanizam politicke elite nacionalizam dok sr ovce podzu razilaziti oni prave pregrupisavanje na srbstvo, bosnjastvo, hrvatstvo. Tako ostaju nedodirljivi u svom raju a mi u svom blatu

ODGOVORITE
Name

075

07.06.2017 16:59

@ Dr dođe dan izbora i gle čuda izađe oko 55 % upisanih u birački spisak !! Pobijede oni , nacionalisti , i onda nama svima krivo što su sa glasovima od oko 25 % uzeli vlast koju su im donijele " njihove budžetlije " , " stranački vojnici " , ruralni dio populacije ( nemam namjeru da vrijeđam ) i penzioneri u većini !! BTW Tako je i u USA ( Trump) , GB ( Brexit) , Srbiji ( Vučiić) , Hrvatskoj (Kolinda) , Turskoj (Erdogan) etc.....

Name

Dr

07.06.2017 22:38

Slazem se sa tvojim stavom bravo. Ja o tom i pisem samo na direktni nacin valjda sto sa gadzenjem posmazram nacin na koji nas zamajavaju al u sustini to je to Hvala ua tvoj komentar kao da je moj rukopis

Name

Slijepi

07.06.2017 16:34

Ovisu slijepi kod ociju.Ovo tone ko Titanik oni lupaju o reformama.

ODGOVORITE
Name

Gugun

07.06.2017 19:46

Sve sto vise radite reforme vase vise korupcije nikad vise dok je titina drzava bila nije bilo ovog.....

ODGOVORITE
Name

Cudo jedno

07.06.2017 21:01

Cudo jedno kako se ovi politicari i stranci ubise da nam objasne kako nam je dobro.A ono propast.

ODGOVORITE