Marko Nikolić i zvanično u Videotonu!

Doskorašnji trener Partizana Marko Nikolić predstavljen kao novi trener vicešampiona Mađarske. "Hoću da osvojim sve sa Videotonom!", izjavio on.

Fudbal 07.06.2017 | 17:45
Marko Nikolić i zvanično u Videotonu!
Marko Nikolić se iznenada oprostio od Partizana. Dobio je ponudu, za koju je sam rekao da će mu rešiti egzistenciju, a i zasitio se, dodao je, fudbala u Srbiji.

Novi Nikolićev izazov je Videoton, mađarski klub, miljenik premijera te zemlje Viktora Orbana, u kojem igra Danko Lazović, koji se, saznajemo, dobrano zauzimao da dosadašnji trener Partizana dođe za šefa stručnog štaba.

Nikolić je potpisao dvogodišnji ugovor, odnosno do 30. juna 2019. godine (prema nezvaničnim informacijama dobijaće 800.000 evra po sezoni).

"Dugo pratim mađarski fudbal i prilično sam upoznat sa njegovim karakteristikama i dešavanjima. Vidim da kvalitet fudbala napreduje iz godinu u godinu, da se infrastruktura razvija, prati taj igrački razvoj, ali da nedostaje uspeh na međunarodnom planu. Ja sam trener već 17 godina i radio sam u klubovima u kojima su zahtevi najviši, a Videoton je upravo takav klub u kojem se traže trofeji i rezultati. Spreman sam da se borim za trofeje i da osvojim sve sa Videotonom", glasi Nikolićeva izjava na klupskom sajtu.

Sportski direktor Videotona Zoltan Kovač rekao je da se klub opredelio za Nikolića, koji jeste mlad, ali ima već bogato i zavidno trenersko iskustvo. Naglasio je da se sa Nikolićem brzo dogovorio.

"Nismo zadovoljni što smo minulu sezonu završili drugoplasirani. Sa Nikolićem želimo uspehe i prvo mesto", dodao je Kovač.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar