Bajern presjekao: Dvojica mogu da idu!

Za 75. 000. 000 evra! Anćeloti rekonstruiše tim!

Fudbal 08.06.2017 | 09:45
Bajern presjekao: Dvojica mogu da idu!
Nemci su poznati da većinu stvari u prelaznom roku završe čak i pre nego što on zvanično počne 1. jula. Pojačanja kaparišu po godinu dana unapred, a vrlo su konkretni i što se tiče odlazaka.

Nemački Bild tvrd koji je poznat po ekskluzivama i tačnim informacijama sa fudbalske pijace, danas donosi vest da je Bajern odlučio koje dve zvezde su na prodaju. Anćeloti je rekao upravi kluba da mogu da prodaju Daglasa Kostu i Renata Sančesa. A čelnici bavarskog giganta su ekspresno odredili i cenu.

Kosta je slobodan ako neko plati 40.000.000 evra za njega, dok je Sančesova cena 35.000.000 evra. Bajern ne želi da ostane u minusu u odnosu na ono što je paltio za njihove transfere, već želi i da zaradi.

Kosta je došao pre dve godine iz Šahtjora za 30.000.000 evra i bio standardan u prvoj sezoni kod Gvardiole. U jednom trenutku je bio možda i najbolji igrač Bavaraca, ali se kod Anćelotija sve promenilo. Izgubio je mesto startera i u nekoliko navrata javno izrazio nezadovoljstvo takvim tretmanom. Zbog minutaže je izgubio i mesto u reprezentaciji Brazila. Postalo je jasno da je od zvučnih imena najbliži odlasku iz Bajerna ovog leta. Do sada su se Juventus, Totenhem i Čelsi pominjali kao moguće destinacije za Brazilca, a zainetersovan je i PSŽ ako ode Di Marija. Sada svi oni znaju koja je cena Daglasa Koste, mada nije isključeno da Bajern malo popusti u pregovorima.

Što se Sančesa tiče, on je došao u Minhen kao najveći talenat Evrope iz Benfike. Uzeli su ga ispred nosa Mančester Junajtedu koji ga je jurio mesecima. Bajern je mnogo polagao u njega, ali Anćeloti baš i nije oduševljen… Samo šest puta je bio starter u Bundesligi i bio je to dobar signal da nije krenuo pravim putem u Minhenu. Bavarci su ga platili Benfiki 35.000.000 evra uz neverovatne klauzule o bonusima koji su mogli da dostignu dodatnih 45.000.000 evra. Možda zbog toga i nije dobijao veću minutažu i sada Bajern želi da izvuče samo ono što je uložio u njegovu kupovinu. Mančester Junajted se opet pominje kao glavni kandidat za dovođenje Portugalca…

To su dvojica skupocenih igrača koja su na prodaju u Minhenu. Ako se zna da su u penziju otišli Ćabi Alonso i Filip Lam, onda to znači da Bajern mora da juri pojačanja. Već su doveli Sebastijana Rudija i Nikolasa Zulea iz Hofenhajma. Ali očekuje se još…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar