Cvijanović vratila Fejzića u fotelju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je Odluku o obustavi razrješenja Hamdije Fejzića (SDA) sa mjesta predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

Bosna i Hercegovina 03.06.2017 | 09:41
Cvijanović vratila Fejzića u fotelju
Naime, kako je Cvijanović navela u odluci, SO Srebrenica je na sjednici 28. aprila donijela odluku o razjrešenju Hamdije Fejzića sa dužnosti predsjednika Skupštine opštine Srebrenica. Cvijanović je ovu odluku nazvala nezakonitom i naredila da se Fejzić vrati na mjesto predsjedavajućeg SO Srebrenica.



"Zaključci Vlade Republike Srpske koji se odnose na Srebrenicu pokazuju da je skupštinska većina nedavno formirana donosila odluke nelegalno i nezakonito. Odluke se odnose na imenovanja i razrješenja predsjednika i potpredsjednika SO Srebrenica, imenovanja i razrješenja načelnika opštinskih odjeljenja , te smjenu i imenovanje direktora javnih preduzeća i ustanova. Uprkos svemu, u javnosti istupa bivši član SDA Sadik Ahmetović. Podsjećamo, Ahmetović je izbačen iz SDA. Ahmetović je taj koji ima najmanje pravo da govori", naveo je Fejzić.

On je dodao da je "Ahmetović godinama dok je imao vlast u Srebrenici držao Bošnjake u podređenom položaju".

"O Srebrenici i Bošnjacima se brinuo iz Tuzle busajući se u prsa kao veliki patriota i član SDA. Bio je član SDA dok mu je stranka bila dobra i dok je imao koristi. Više od milion maraka je imao koristi od SDA kroz plate i razne funkcije. Ništa nije dao. U posljednje vrijeme nakon što je postao bivši član SDA u medijima Ahmetović istupa protiv predsjednika Izetbegovića koji nema nikakve veze sa dešavanjima. Međutim, sve je to prilika Ahmetoviću da pronađe svoje izmišljene veze i blati Izetbegovića u medijima bez argumenata. Konstantno pominje incident u Srebrenici za koji snosi dobar dio odgovornosti. Pravio je razdor u opštinskom odboru SDA i sva dešavanja poslije pa i slučaj Osmanović su bila u njegovoj režiji. Pojedini odbornici u SO Srebrenica treba javno da se ograde od medijskih istupa Sadika Ahmetovića", poručio je Fejzić.

On je na kraju dodao da je bilo sasvim logično očekivati ovakvu odluku Vlade RS jer ni u jednom trenutku nisu ispoštovane zakonske procedure.

"Ovakvim postupcima samo je nanesena šteta i otežano funkcionisanje opštine Srebrenica", zaključio je Fejzić.

Izvor: N1

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

I opet bakir dogovorio sa Dodiko

03.06.2017 08:06

Bakir naredio koaliciji Domovina da podrzi Dodika a Dodik naredi da vrate Fejzica na funkciju u srebrenici,koji su oni prijatelji kad im se uzdrma funkcija,a u janosti neprijatelji preko medija ej ludi narode dokle.

ODGOVORITE
Name

Realno

03.06.2017 11:10

Zeljkice veliki pozdrav za vas i vasu stranku vi ste jedini i iskreni koji postuju bosnjake i to je sasvim realno nek se od vas uce ostali kako se Bakir postuje u BiH. pozdrav.

Name

Bulgari

03.06.2017 08:15

Nasli se jarani u istim problemima.Vlada RS bez para i krediet ne zna Kud udara.

ODGOVORITE
Name

075

03.06.2017 08:51

Dobro jutro , fotka " neprijatelja " Stevandića i Džaferovića u organima BiH sve je kazala ! Između Dodika , Izetbegovića i onog " hinje " Čovića je znak jednakosti , ne zna se ko je gori od njih !!

Name

I treba

03.06.2017 08:31

Dodik da je pametan treba uzeti Domovinu u koaliciju i otjerati DNS. Jer je DNS najveći izdajnik , parazit i partija mešetara koja je upropastila Republiku Srpsku svojim kadrovima , a za sve kriv Snsd i Dodik , ili napraviti veliku koaliciju sa SDS i Bog te veselio.

ODGOVORITE
Name

Oprosti

03.06.2017 08:34

Oprosti..neznaju sta rade.

ODGOVORITE
Name

Brod

03.06.2017 08:46

To Željko samo patriotski.

ODGOVORITE
Name

NNN

03.06.2017 08:55

Sve to nas Vozd Dodo i propali "precjednik" dogovara sa svojim pajdasem Bakirom!

ODGOVORITE
Name

Djenka

03.06.2017 09:32

Obojica su ista familija, maratonci. I naravno da trce pocasni krug.

Name

hm

03.06.2017 09:40

A jel', ko je ono s kim koalicija gore?

Name

mrzim bosnu

03.06.2017 11:26

Sta ocete on je jedini koji je reko da se u srebrenici nije desio genocid I to sto se desilo da je maslo zlocinca alije.zato njega muslimani mrze sto govori istinu.

ODGOVORITE