Rusi se povlače iz Agrokora

Ruska Sberbanka neće učestvovati u novom finansiranju "Agrokora", jer smatra da uslovi tog finansiranja nisu pošteni.

Region 01.06.2017 | 17:11
Rusi se povlače iz Agrokora
"Kada smo molili takav status za naša potraživanja od 100 miliona evra, odbili su nas, rekavši da to nije u skladu sa Lex Agrokorom.
 
Sada te uslove predlažu svima, uključujući fondove koji su kupili dug na tržištu za 30 do 35 posto njegove vrijednosti", objašnjava za agenciju "Bloomberg" prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanke Maksim Poletaev.
 
Hrvatski portali navode da je to "prilično važna vijest", pogotovo kad se uzme u obzir da je premijer Andrej Plenković prije tri dana uvjeravao javnost da su razgovori sa drugim čovjekom Sberbanke bili "otvoreni i konstruktivni".
 
Iz Vlade Hrvatske stizale su tvrdnje da ima dovoljno kreditora koji nude i više novca nego što "Agrokoru" treba.
 
Plenkovićevo mišljenje se nije svidjelo Poletaevu, koji je danas rekao da njegova banka neće kreditirati hrvatski koncern, prenosi ruski poslovni poral "Finans".

 (Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ap

01.06.2017 19:36

Da je Sberbanka iz EU ili bolje rečeno da nije iz Rusije kapital sve bi bilo u redu al je prevagnula opet vjera.Ne mogu katolici priznati Sberbank kao moćnu i važnu banku i to ti je.Radije će Agrokor propasti i tolika radna mjesta nego da daju Rusima.

ODGOVORITE
Name

Krug

02.06.2017 07:32

Leći će hrvatska vlada na rudu. Nemaju kuda. (1) Da sami finansiraju Agrokor, za to nemaju para jer imaju 55 Milijardi Evra samo spoljnog duga. (2) Njihovi "saveznici" na Zapadu bi im odmah "pomogli" kada bi hrvatska vlada preuzela sve dugove ali ona za to (vidi pod (1)) nema para (a onda im nebi ni trebala "pomoć"). Dakle, vrte se u krug a ruske banke hoće svoje pare. Takođe, one imaju preko 50% i mogu same da preuzmu i vode firmu.

Name

Eh, druže

02.06.2017 17:28

55miljadi je bilo prije tri godine.