Руси се повлаче из Агрокора

Руска Сбербанка неће учествовати у новом финансирању "Агрокора", јер сматра да услови тог финансирања нису поштени.

Регион 01.06.2017 | 17:11
Руси се повлаче из Агрокора
"Када смо молили такав статус за наша потраживања од 100 милиона евра, одбили су нас, рекавши да то није у складу са Леx Агрокором.
 
Сада те услове предлажу свима, укључујући фондове који су купили дуг на тржишту за 30 до 35 посто његове вриједности", објашњава за агенцију "Блоомберг" први замјеник предсједника Управе Сбербанке Максим Полетаев.
 
Хрватски портали наводе да је то "прилично важна вијест", поготово кад се узме у обзир да је премијер Андреј Пленковић прије три дана увјеравао јавност да су разговори са другим човјеком Сбербанке били "отворени и конструктивни".
 
Из Владе Хрватске стизале су тврдње да има довољно кредитора који нуде и више новца него што "Агрокору" треба.
 
Пленковићево мишљење се није свидјело Полетаеву, који је данас рекао да његова банка неће кредитирати хрватски концерн, преноси руски пословни порал "Финанс".

 (Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ап

01.06.2017 17:36

Да је Сбербанка из ЕУ или боље речено да није из Русије капитал све би било у реду ал је превагнула опет вјера.Не могу католици признати Сбербанк као моћну и важну банку и то ти је.Радије ће Агрокор пропасти и толика радна мјеста него да дају Русима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круг

02.06.2017 05:32

Лећи ће хрватска влада на руду. Немају куда. (1) Да сами финансирају Агрокор, за то немају пара јер имају 55 Милијарди Евра само спољног дуга. (2) Њихови "савезници" на Западу би им одмах "помогли" када би хрватска влада преузела све дугове али она за то (види под (1)) нема пара (а онда им неби ни требала "помоћ"). Дакле, врте се у круг а руске банке хоће своје паре. Такође, оне имају преко 50% и могу саме да преузму и воде фирму.

Name

Ех, друже

02.06.2017 15:28

55миљади је било прије три године.