Proradila rimska veza!

Inter dobio prvo „da“ za 3. 000. 000 godišnje! Pare ili pare + Kondogbija? Klub krenuo u realizaciju Spaletijevih želja, Čelsi će izvisiti za pojačanje!

Fudbal 02.06.2017 | 11:45
Proradila rimska veza!
Na pomolu je i prvo pojačanje Intera! Milanski klub već nedeljama juri za pojačanjima na sve strane, a danas su dobili prvi potvrdan odgovor.

Romin štoper Antonio Ridiger je pristao na ponudu Intera i transfer na sever Italije. Inter je Nemcu ponudio petogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni, na šta je ovaj odgovorio potvrdno. Rididger je odavno na listi želja Antonija Kontea, ali izgleda da je Inter pretekao Plavce u borbi za kapitalca.

Verovatno je proradila i rimska veza koja se preselila u Milano. Tehnički direktor fudbalskih operaciju u kineskom gigantu Suningu (kompanije koja je vlasnik Intera) jeValter Sabatini. Čovek koji je kao sportski direktor doveo Ridigera u Romu. Trenersku funkciju u Interu će preuzeti Lučano Spaleti kod kojeg je Ridiger stigao u Romu i razvio se u jednog od najboljih defanzivaca Serije A. Njih dvojica su rešili da presele i Ridigera u Inter.

Sada ostaje da se Inter dogovori sa Romom, što je vrlo moguće jer se žuri obema stranama. roma mora da proda nekog od kapitalaca iz prve postave zbog popunjavanja klupske kase i problema sa finansijskim fer-plejom, a Interu se žuri dok ne dođe ponuda Čelsija. Međutim, Nerazuri će mporati da prethodno završe posao oko prodaje IvanaPerišića za kojeg traže 55.000.000 evra što u ovom trenutku nijedan klub ne želi da plati.

Inter je spreman da plati 30.000.000 evra za Ridigera, Roma traži 40.000.000 evra. Međutim, Inter je spreman da u pregovore ubaci i jednog igrača - Žofrija Kondogbiju. Skupoceno pojačanje iz Monaka koje je razočaralo tokom dve sezone na stadionu Đuzepe Meaca. Međutim, Kongodbija bi mogao da bude dobar mamac jer ga Romin novi sportski direktor Monći dobro poznaje s obzirom da ga je on lansirao u Sevilji kada je cena Francuza vrtoglavo skočila.

Interova matematika je da u cenu od 40.000.000 evra „ubaci“ Kondogbijinu vrednost koja je u ovom trenutku oko 18.000.000 evra i da ostatak tražene cene plati u kešu.

Do tada, još ima nade za Čelsi koji želi Ridigera još otkako je Antonio Konte letos preuzeo dirigentsku palicu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar