Zbogom Romi, Totija čekaju Nesta i Maldini...!

Rim će izgleda zameniti Majamijem, a fudbal - sokerom!

Fudbal 02.06.2017 | 20:30
Zbogom Romi, Totija čekaju Nesta i Maldini...!
Dok je sekao tortu koju su mu porodica i prijatelji poklonili posle poslednje utakmice za Romu, legendarni Frančesko Toti poručio je okupljenima da će još igrati.

"Ne znam gde, ali ću igrati".

Prema pisanju američkih i italijanskih medija, 40-godišnji as, jedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena, nastaviće karijeru u MLS ligi i to kao igrač novoformiranog Majamija.

Klub koji iza sebe ima samo jednu profesionalnu karijeru i koji kao trener predvodi Totijev dugogodišnji rival, saigrač iz reprezentacije i prijatelj Alesandro Nesta, namerava da odigra bar jednu takmičarsku godinu sa Totijem u pogonu.

Nesta je, inače, stariji od Totija šest meseci.

Majami je osnovan u maju 2015. godine, suvlasnik je, između ostalih, još jedan čuveni italijanski fudbaler, Paolo Maldini, a predsednik je italijanski biznismen Rikardo Silva.

U projektu je trebalo da učestvuju i Dejvid Bekam i Ronaldo Nazario Da Lima, ali je za sada u klubu formirana jaka "italijanska veza", koju predvodi Silva, idejni tvorac američke verzije UEFA Lige šampiona u kojoj bi učestvovali timovi i iz Južne i iz Severne Amerike.

Pretpostavka je da bi Toti, kada odradi svoje na terenu, ostao u SAD i pridružio se zemljacima u biznisu zvanom – soker.

Toti će u septembru napuniti 41 godinu i od ranije ima ponudu Rome da već ovog leta postane jedan od direktora kluba, mada se čak pominje i funkcija potpredsednika.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar