Baloteli je pravi mamac!

Dva iz Francuske, dva iz Španije, ko od Italijana može da plati 4. 500. 000 evra?! Ekstravagantni napadač u centru pažnje.

Fudbal 31.05.2017 | 19:00
Baloteli je pravi mamac!
Sezona karijere. I status slobodnog igrača. Mario Baloteli može da bira. Napadač Nice, kome završetkom juna, ističe ugovor sa klubom sa Azurne obale, postaće - opet - jedna od zanimljivijih meta u predstopjećem prelaznom roku. Kako sa fudbalske, tako i marketinške strane.

Projekat Nice je uspeo. Klub se vratio u vrh francuskog fudbala, izborio kvalifikacije za Ligu šampiona, promovisao nekoliko fudbalera, ali je njegova budućnost neizvesna. Ponajviše zbog toga što se sve glasnije priča da će trener Lusijan Favr preuzeti Borusiju iz Dortmunda, kao i da su na izlaznim vratima Plea, Siprijen, Ejserik, Dalber...

Razume se, vesti sa stadiona „Alijanc rivijera“ osluškuju drugi klubovi, a kako sad stvari stoje, dva su posebno zainteresovana za Balotelija. Oba iz Lige 1, sa naglašenim ambicijama da se vrate u vrh. Prvi je Marselj, koji je odigrao zadovoljavajuće proleće pod rukovodstvom Rudija Garsije, da bi bivši trener Rome rečenicom „Mario je sjajan napadač, a mene samo takvi interesuju“ raspalio maštu navijača na „Velodromu“. Posebno što Marselj sa novim vlasnicima planira da potroši oko 100.000.000 evra u prelaznom roku. A za Super-Marija bi morao da izdvoji samo novac za platu. Dosta toga zavisiće od odgovora Svonsija, jer je Bafetimbi Gomis pod ugovorom sa Svonsijem i zasad nema nagoveštaja šta Velšani planiraju s njim.  Ako Gomis ostane u Marselju, onda Baloteli otpada.

Druga veoma ozbiljna priča je Lion. Posebno što je Aleksander Lakazet pred potpisom za Atletiko Madrid. Njegovim odlaskom mestu u špicu ostaje upražnjeno, pa francuski mediji javljaju da su Lavovi ponudili platu od 4.500.000 evra po sezoni. Deluje primamljivo...

„Imamo nekoliko poziva iz francuskih, ali i italijanskih klubova. Mora Mario dobro da razsmisli i da odluči slušajući srce“, nije previše otkrio Mariov menadžer Mino Rajola.

U vezu sa nekadašnjim napadačem Intera, Mančester Sitija, Milana i Liverpula, koji je sezonu završio sa 17 golova u svim takmičenjima, dovode se i dva španska kluba. Sevilja i Las Palmas.

Definitivno, sa njim je sve moguće.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar