Pronađena tijela dvojice mladića

Beživotna tijela dvojice mladića Mehmeda Karadže i Nihada Kline pronađena su danas u Vrbasu nakon osmodnevne potrage poslije stravične saobraćajne nesreće.

Bosna i Hercegovina 29.05.2017 | 15:15
Pronađena tijela dvojice mladića
Podsjećamo, nakon magistralnom putu M-16 kod Jajca, kada je automobil “reno klio” sletio u Vrbas 21. maja, ronioci su uspjeli izvući tijelo jednog mladića, 26-godišnjeg Abdurahmana Ljevakovića. Danas su pronađena tijela njegovih bliskih prijatelja.

Proteklih dana zbog velike količine mulja koji je stvarao probleme bila je smanjena vidljivost na oko pola metra i potraga je zbog toga, zbog kiše i jakih struja bila jako otežana. Potraga je jutros proširena, krenuli su zajedno, podijelili se u rejone i pretraživali su rijeku. Vidljivost je bila bolje, voda bistrija i pronađena su tijela oba mladića - rekla je Majda Kovač, portparol Federalne uprave policije.

Ona je dodala da su tijela nesrećnih mladića pronađena u rijeci u blizini mjesta saobraćajne nesreće i da su bila prekirivena naslagama mulja, te da se očekuje da uskoro tijela budu izvučena iz rijeke.

Kako je navela Kovač u potragu su osim pripadnika ronilačkog timova za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zaštite bila uključena i Specijalna antiteroristička jedinica MUP RS koja u svom sastavu ima ronilačku jedinicu MUP ZDK i ronilački klub Neretva iz Mostara.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar