SDA ima svoj Izborni zakon

Predsjednik Glavnog odbora SDA, Halid Genjac, najavio je da će ta stranka u narednih desetak dana u parlamentarnu proceduru uputiti prijedloge izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Bosna i Hercegovina 29.05.2017 | 12:04
SDA ima svoj Izborni zakon
Genjac je potvrdio da u vezi sa pomenutim izmjenama Izbornog zakona postoje dva pitanja koja se tiču Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, te jedno o nužnim intervencijama u Ustavu FBiH.

Naveo je da se SDA, prilikom izrade prijedloga izmjena Izbornog Zakona BiH, bavila popunjavanjem Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH jer, do sada nije bilo dovoljno Srba izabranih u skupštinama kantona.

Smatra da je ovo pitanje važno, jer se mora obezbjediti konstituisanje Doma naroda Parlamenta FBiH, od čega zavisi imenovanje izvršne vlasti u FBiH i formiranje Doma naroda BiH.

Na pitanje da li će to zadovoljiti HDZ, koji nudi svoja rješenja u vezi sa Izbornim zakonom BiH, Genjac je rekao da rješenje SDA nije podložno tome da li zadovoljava nekoga već da li je u skladu sa Ustavom FBiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima što, prema njegovm riječima, ne sadrži prijedlog HDZ-a.

Izvor: Nezavsine novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zool

29.05.2017 10:45

A Mostar?

ODGOVORITE
Name

Deklaracija

29.05.2017 11:14

Ma ja u njih sve po islamskoj deklaraciji.200 begovskih porodica na vrhu a onda sve ispod.Pa se ti tu nadji. A onda i izbori po deklaraciji.

ODGOVORITE