Optužbe C. Gore su pravdanje

Optužbe ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića na račun Rusije zbog navodnog uplitanja u unutrašnje poslove zemlje imaju za cilj pravdanje pred sopstvenim narodom zbog ulaska u NATO, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Nacionalnu službu vesti (NSN).

Svijet 29.05.2017 | 11:30
Optužbe C. Gore su pravdanje
Zaharova smatra da državljani Crne Gore nisu oduševljeni idejom da se pridruže Severnoatlantskom paktu.

„Informativno praćenje pristupanja Alijansi izgrađeno je na špijuniranju i odbrani od virtuelnog neprijatelja. Sve je to bilo potrebno iz jednog jednostavnog razloga — narod Crne Gore, najblaže rečeno, nije bio oduševljen idejom članstva u NATO. Upravo zato i nije održan referendum. Vlasti su se plašile da pokažu prave brojke koje pokazuju volju Crnogoraca. Zbog toga je odlučeno da se ta volja suzbije izmišljajući priče o ’ruci Kremlja‘“, istakla je Zaharova.

Ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović izjavio je da je zvanična Podgorica bila iznenađena koliko snažno je Rusija intervenisala protiv članstva Crne Gore u NATO-u.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

istina

29.05.2017 11:01

Narod jedva ceka a politicari imaju manju ovlast sta bi radio tramp da ima ovlasti ko politicari u divljim drzavama zivjela amerika

ODGOVORITE
Name

Indijanac

29.05.2017 17:55

Crna Gora vam je potopila sve snove o prisustvu na Balkanu, sada ostaje kmečanje iz daljine. Savez sa "bratskom" Srbijom u buduće preko Vibera i Skype!

ODGOVORITE
Name

adženda

30.05.2017 15:47

Ova djevojka će biti predsjednica Rusije nakon Putina.

ODGOVORITE