Video: Svakog dana sam sve više plakao... !

„Sad je stvarno gotovo, skinuo sam dres poslednji put. Biti rođeni Rimljanin je privilegija, a čast biti kapiten ovog tima“, rekao je Princ Rima.

Fudbal 29.05.2017 | 21:00
Video: Svakog dana sam sve više plakao... !
Od neverovatne radosti kod gola Dijega Perotija i plasmana u Ligu šampiona, do reke suza nakon zvaničnog oproštaja najvećeg igrača u istoriji Rome Frančeska Totija. Legendarni kapiten Vučice se nakon meča sa Đenovom i zvanično oprostio od kluba u kojem je proveo četvrt veka i čitavu svoju karijeru.

Toti je plakao, Olimpiko je ronio suze, gotovo da nije bilo nijednog od 70.000 navijača na stadionu koji nije emotivno doživeo odlazak Princa Rima u fudbalsku penziju.

„Došao je taj trenutak, iako sam se nadao da nikada neće doći. Ovih dana sam pročitao mnoge lepe stvari o sebi. Plakao sam sam, kao lud, svakog dana sve više. Nemoguće je objasniti 28 godina u nekoliko rečenica. Voleo bih da to učinim pesmom, ali nisam dobar u tome. Pokušao sam da se izrazim nogama, jer tako sve izgleda lakše. Kad smo kod toga, da li znate šta je bila moja omiljena igračka kada sam bio mali? Fudbalska lopta. I još uvek je. Ali u jednom trenutku moraš da odrasteš. To je ono što su mi rekli, vreme je da doneneš odluku. Želim da posvetim ovo pismo svoj deci koja su me bodrila. Svima onima koji su odrasli sa mnom i postali očevi. Volim o svojoj karijeri da pričam kao o bajci, a ovo je njen najgori deo. Skidam dres poslednji put. Prestajem da igram, ali će moje srce zauvek biti sa vama. Sad je stvarno gotovo, skinuo sam dres poslednji put. Biti rođeni Rimljanin je privilegija, a čast biti kapiten ovog tima. Ovo je bilo 28 godina ljubavi. Volim vas“, rekao je Toti, čiji je oproštaj od publike večeras išao izuzetno sporo, jer je bio svestan da mu je ovo poslednji put da u fudalaskoj opremi istrči na teren Olimpika.

Princ Rima je za Vučicu debitovao 28. marta 1993. godine, a tokom čitave karijere odigrao je 786 utakmica i postigao 307 golova.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar