Maksvel - najtrofejniji fudbaler u istoriji!

Bek Pari Sen Žermena Maksvel Šererer Bakelino Andrade postao je u subotu najtrofejniji fudbaler u istoriji ovog sporta.  Kakav kraj karijere! Srušio Gigsa i podigao pehar kao novi najtrofejniji igrač na svetu! Imamo novog rekordera u svetskom fudbalu!

Fudbal 28.05.2017 | 12:45
Maksvel - najtrofejniji fudbaler u istoriji!
Brazilac je sa PSŽ osvojio Kup Francuske što mu je rekordni 37. trofej u profesionalnoj karijer!

Bivši igrač Kruzeira, Ajaksa, Intera i Barselone je do sada delio prvo mesto sa Egipćaninom Hosamom Hasanom sa po 36 trofeja.

Iza njih su ostali Rajan Gigs i Vitor Baija sa po 35, Dani Alves sa 34, Andres Inijesta sa 32, Ćavi Ernanes i Lionel Mesi sa po 32 trofeja.

Maksvel je prvi trofej osvojio sa Kruzeirom 2000. kada je trijumfovao u Kupu Brazila. Potom je sa Ajaksom osvojio po dve titule Holandije, Kupa i Superkupa, a onda sa Interom tri Serije A i dva Superkupa Italije.

U Barseloni je po dva puta osvajao titulu Španije, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo, tri puta Superkup Španije i jednom Ligu šampiona.

Sa PSŽ je četiri puta bio šampion Francuske, ovo mu je treći Kup, a ima i po četiri Liga kupa i Superkupa.

Individualno je bio igrač godine u Holandiji 2004. godine.

Svetski fudbal od sinoć ima novog rekordera po broju klupskih trofeja!

Brazilski defanzivac Maksvel je sa Pari Sen Žermenom osvojio Kup Francuske autogolom Anžeovog igrača Sisokoa u nadoknadi vremena. Svecima je to bio drugi trofej u sezoni, ukupno 32. u klupskoj istoriji, a Maksvelu čak 37. u neverovatnoj akrijeri.

Na pijadestalu najtofejnijeg klupskog igrača je preksočio Rajana Gigsa sa kojim je bio izjednačen. Iza njih su Vitor Baija sa 35 trofeja, Dani Alves sa 34, Andres Inijesta sa 32, Ćavi i Mesi po 32...

Maksvelova neverovatna priča je počela 2000. godine u Kruzeiru sa kojim je osvojio Kup Brazila. Prešao je u Ajaks gde je osvojio po dva prvenstva, kupa i Superkupa Holandije. Tu je upoznao Zlatana Ibrahimovića kojem je postao kao stariji brat, ali i Mina Rajolu koji će ga kroz karijeru voditi u najveće evropske klubove.

Maksvelova sledeća stanica je bio Inter. Osvojio je tri Skudeta i dva kupa Italije. Preselio se u Barselonu u kojoj je nastavio žetvu trofeja. Dva puta je osvojio Primeru, jednom Ligu šampiona, dva puta Superkup Evrope, dva puta SP za klubove i tri puta Superkup Španije.

Naredni klub je bio PSŽ. U Gradu svetlosti je četiri puta bio prvak Francuske, tri puta osvojio Kup Francuske, četiri puta Liga kup i četiri puta Superkup Francuske.

Sinoć je stavio tačku. Podigao je pehar kao kapiten i zaplakao. Za kraju veličanstvene karijere.

Najtrofejniji igrač sveta - Maksvel Šerer Kabelinjo Andrade!

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar