Osuđen bivši šef Policije Brčko

Izricanjem kazne zatvora u trajanju od deset mjeseci, okončan je prvostepeni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta protiv bivšeg šefa Policije Gorana Lujića.

Bosna i Hercegovina 25.05.2017 | 22:45
Osuđen bivši šef Policije Brčko
Po optužnici iz jula 2015. Lujić je, zbog izazivanja saobraćajne nezgode u kojoj su oštećena dva parkirana i službeno vozilo kojim je upravljao, nakon napuštanja mjesta događaja s ciljem izbjegavanja lične odgovornosti, uticao na podređenog policijskog službenika N.P. da prihvati odgovornost, a to priznanje je i ovjerio svojim potpisom.

Osnovni sud je oslobodio Lujića za krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja, a za još dva krivična djela iz optužnice izrečena mu je
jedinstvena zatvorsku kaznu.

„Optuženi Lujić je proglašen krivim za počinjeno krivično djelo protivzakonitog posredovanja i produženo krivično djelo falsifikovanja službene isprave. Osnovni sud mu je izrekao pojedinačne kazne zatvora u trajanju od po šest mjeseci, a zatim utvrdio jedinstvenu kaznu od deset mjeseci. Protiv presude nezadovoljne strane imaju pravo žalbe Apelacionom sudu Brčko distrikta“, izjavila je portparol Pravosudne komisije u Brčkom Jelena Lakić.

(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pisac

26.05.2017 06:23

Čist primjer osvete jer je radio svoj posao.

ODGOVORITE
Name

Majka

08.11.2018 12:38

I šta je dalje bilo.vjerovatno ništa

ODGOVORITE