Cisterna sletjela vozač povrijeđen

U saobraćajnoj nesreći koja se danas u poslepodnevnim satima dogodila na magistralnom putu Prijedor - Kozarska Dubica, povređen je vozač cisterne koja je prevozila gorivo, a na intervenciju su izašli i prijedorski vatrogasci.

Republika Srpska 25.05.2017 | 17:35
Cisterna sletjela vozač povrijeđen
Kako je potvrđeno u Operativnom centru Policijske uprave Prijedor, nesreća se dogodila oko 13.25, kada je vozač cisterne, pod još nepoznatim okolnostima, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s ceste.

Prema rečima dežurnog policajca, vozač je tom prilikom povređen i prevezen je u prijedorsku bolnicu, kako bi mu se ukazala pomoć. Kako se saznaje, vozač je od siline udara ispao kroz šajbu vozila, prenosi Faktor.

U policiji je potvrđeno da nije došlo do curenja goriva iz cisterne, ali je manja količina goriva iscurila iz rezervoara za gorivo. Cisterna, koja je u vlasništvu lokalne firme Prijedorputevi, bukvalno je ostala da visi preko zaštitne ograde, te su, budući da se radi o lako zapaljivoj tečnosti, na intervenciju izašli i vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

- Na teren je upućeno šest kolega sa dva vatrogasna vozila. Oni su preduzeli preventivne mere kako ne bi došlo do zapaljenja, isključili struju u vozilu i bacili penu po cesti gdje je iscurila tečnost iz rezervoara - kazao je Radenko Petrić, komandir Jedinice za spašavanje.

Vatrogasci su i dalje preventivno na terenu, te se čeka dolazak dizalice koja će izvući cisternu, dok uviđaj na mestu događaja obavljaju policajci PU Prijedor.

(Faktor.ba)

Komentari / 0

Ostavite komentar