Video: Prvi veliki transfer ljeta!

Monakova investicija od 25. 000. 000! Nemojte ni da sumnjate da će Juri Tilemans za koji mesec vredeti mnogo više.

Fudbal 26.05.2017 | 17:45
Video: Prvi veliki transfer ljeta!
Nije bomba koja će uzdrmati planetu, ali jeste igrač koji je maltene mogao da bira u koji će klub. A izabrao je Monako i večeras i zvanično Juri Tilemans je potpisao petogodišnji ugovor sa Kneževima.

Svi francuski mediji pišu o obeštećenju od oko 25.000.000 evra, mada neki ističu da je 23.000.000 fiksno, a ostalo vezano za premije. Međutim, ako je suditi po igrama koje jeTilemans prikazivao u Anderlehtu - a postigao je 13 i namestio još 13 golova saigračima u 37 ligaških utakmica - nema sumnje da će 20-godišnji vezista ispuniti sve norme potrebne za bonuse.

Uostalom, nije slučajno izabrao baš Monako. Tim Leonarda Žardima, iako je veliko pitanje da li će on i naredne sezone ostati na Azurnoj obali, postao je ove sezone čuven po lepršavoj igri koja talentovanim klincima dozvoljava da se razmašu i zasijaju u punom sjaju. Pritom, gazda Dmitri Ribolovljev uverava da nije u škripcu sa parama, te da će ovog leta iz kluba otići samo dvojica ili trojica igrača, najverovatnije Tjemue Bakajoko iBernardo Silva.



Upravo bi ovog drugog trebalo da odmeni Tilemans, koga su mediji najčešće dovodili u vezu sa Mančester junajtedom, iako belgijski novinari, tradicionalno manje skloni senzacionalizmu, nisu uvereni da je postojala konkretna ponuda sa Old Traforda. Možda nije i zato što Tilemans nije želeo da preskače razrede, te je odbijao svaku pomisao da ide u Premijer ligu.

Prema nekim izvorima samo je Totenhem - još jedan klub poznat po tome što veruje u mlade igrače - bio engleska opcija za Tilemansa, dok su u glavi Jurijevih zastupnika bili još i Atletiko Madrid i Borusija Dortmund.

Monako je ipak uvek bio prva opcija. I sad je Tilemansov. Do 2022. godine.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar