Dječak iz BiH mrtav u Puli

Istarska policija istražuje četiri osobe, dvije žene i dva muškarca, zbog nasilne smrti trogodišnjeg dječaka u Puli koji je jutros oko devet časova pronađen mrtav u plićaku u moru, kilometar od luke Mandrača.

Bosna i Hercegovina 24.05.2017 | 16:04
Dječak iz BiH mrtav u Puli
Potvrdila je to istarska policija dodajući da još niko od tih osoba nije uhapšen. Neslužbeno, 32-godišnja majka C.P. iz Pule sinoć nešto iza ponoći prijavila policiji da je njezin sin, pod još neutvrđenim okolnostima, nestao.

Takođe neslužbeno se doznaje i da je s djetetom bila majka te da je otac u Bosni i Hercegovini.

Majka se s djetetom nedavno iz BiH doselila u Pulu. Policiji je rekla da se sa sinom zadnji put igrala u obližnjm parku u utorak malo iza 18 časova, da bi kasnije utvrdila da ga nema. Do prijave nestanka policiji, kako je rekla, dijete je sama tražila po gradu.

Riječ je o dijelu pulskog zaliva koji je bivša vojna zona i na kojem je teren teže pristupačan, a u blizini je Akvilejskog prilaza 2, gdje je dijete boravilo. Nakon dojave, policija je odmah pokrenula intenzivnu potragu.

Međutim, kasnije je tokom razgovora majka, navodno sama policiji pokazala gdje se tijelo njenog sina nalazi. Dijete je pronađeno u plićaku, kilometar udaljenom od lučice Mandrač u Puli.

Uviđaj su, osim policije, obavili zamjenik županijskog državnog tužioca Edi Putigna te patolog i sudski vještak Ilija Kučinar, koji će u četvrtak obaviti obdukciju te utvrditi tačan uzrok smrti.

Inače, na tijelu trogodišnjeg dječaka vidljivi su tragovi nasilja, a pretpostavlja se da je zadavljen i bačen u more.

(24sata.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar