Slišković vs novinar: Šta se ti petljaš, brko?

Pogledajte verbalni sukob između trenera Zrinjskog Blaža Sliškovića i novinara na konferenciji za štampu u Bijeljini poslije meča protiv Radnika.

Fudbal 24.05.2017 | 12:15
Slišković vs novinar: Šta se ti petljaš, brko?
Još se nije stišala bura oko penala u Bijeljini, kojim je Zrinjski u 94. minutu stigao do pobjede nad Radnikom i na korak od odbrane šampionske titule u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Posljednji u nizu dešavanja koja su isplivala u javnost je snimak konferencije za štampu na kojoj se trener "plemića" na neprimjeren način obraća predstavnicima medija.

"Znate reći izmislio penal, a ne znate da kažete zašto je izmislio žuti i crveni karton. Vidite za crveni karton, što to ne pogledate", odgovorio je popularni Baka na pitanje o "nepostojećem" penalu u sudijskoj nadoknadi.

Na konstataciju novinara da je arbitar izmislio i crveni karton, Slišković je nastavio s "paljbom".

"Drugačije bi bilo da smo mi igrali s 11 igrača 35 minuta do kraja".

Novinar je zamolio da strateg Mostaraca ne diže galamu na njega.

"Šuti bogati, nemoj se petljati gdje ti nije mjesto! Ti ćeš komentarisati sudije i sve! Nemoj komentarisati ti boga ti! Zašto ste neobjektivni? Budite objektivni, govorite samo jednu stranu, a nećete da kažete i drugu stranu. Svaka strana ima svoje viđenje stvari".

Uzvratio je pripadnik "sedme sile" i ponovio da Slišković prekine da galami na njega.

"Ne galamim ja, već s povišenim tonom pričam. Nije to isto jer ja kad zagalim, to je drugačije".

"Probaj", uzvratio je novinar.

"Što? Hoćeš mi ti nešto jel? Hoćeš ti nešto brko? Zašto provociraš s tim: 'Probaj'".



Epilog kompletne priče je suspenzija sudije Antonija Bandića iz Gruda do kraja tekuće, ali i naredne sezone 2017/18 upravo zbog jedanaesterca u 94. minutu koji je u pobjedu pretvorio Banjalučanin Saša Kajkut.

Osim kazne, u žižu javnosti isplivao je i "rat" saopštenjima između Željezničara i Zrinjskog pred odlučujuće posljednje kolo Lige za šampiona u kojem Mostarci dočekuju Slobodu i s eventualnom pobjedom će osigurati novi šampionski pehar.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tito

24.05.2017 18:33

Penal??? al' malo morgen

ODGOVORITE