Rekonstrukcija ako bude potrebe

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Vlada Republike Srpske funkcioniše kao tim i nakon glasanja o prodaji akcija Rudnika željezne rude "Ljubija" u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Republika Srpska 23.05.2017 | 20:23
Rekonstrukcija ako bude potrebe
"Svi ministri se, nakon priče o `LJubiji`, kao i prije i tokom nje, sasvim normalno ponašaju. To je bio momenat kada smo imali različito mišljenje, ali jedni drugima uvažavamo stavove", rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Ona je rekla da nikakvih problema nema u funkcionisanju Vlade.

"Dobro sarađujemo i nije tačno da ministri ne dolaze na sjednice", dodala je Cvijanovićeva.

Na pitanje kada se može očekivati rekonstrukcija Vlade Srpske, Cvijanovićeva je rekla čim bude procijenjeno da je tako nešto potrebno i kada bude određeno koji ministri bi trebalo da odu, a ko da dođe.

"To danas nije na dnevnom redu, a jednog dana kada bude, znaće se. Tu nema nikakvih skrivenih namjera niti planova", kaže Cvijanovićeva.

Govoreći o Olimpijskom centru Jahorina, Cvijanovićeva je naglasila da nema plana prodaje, nego da je Vlada Srpske usvojila informaciju koja može da bude jedan od načina pristupa rješavanja problema u ovom centru.

"Niti je to konačna verzija, niti konačan stav. Imali smo razmišljanja na koji način da ugostiteljstvo bude odvojeno, cijeneći da je ono koje je državno prošlost. Smatrali smo da bi bilo dobro da se usmjerimo na ono što je naš kapacitet, a to su usluge skijašima, ali sve ovo nije konačna varijanta", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da, ukolio nije rješenje privatizacija dijela Olimpijskog centra koji se odnosi na ugostiteljske objekata, onda bi se u ovaj sektor morala uložiti ogromna sredstva.

"Jahorina raspolaže i mnogim drugim objektima koji nisu funkcionalni i razmišljali smo da neki od njih budu prodati nekome ko bi ih stavio u funkciju a sva prikupljena sredstva bi išla u investiranje u skijališta", zaključila je Cvijanovićeva.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Plan

23.05.2017 18:48

Sad je glavno osvjeziti biracko tijelo. Potreban je neogranicen broj korisnih idiota, ne bi li se ostalo u sedlu. Svima dobro, kuca do kuce, za Srpaku...Sta je sad parola?

ODGOVORITE
Name

Tane €

23.05.2017 18:49

Petar Djokic prvi ide.

ODGOVORITE
Name

@&@

23.05.2017 19:34

Ne njega, takav privredni znalac sa tolikim privrednim iskustvom, a na mjestu ministra privrede nigdje ne postoji. Odmah ce se poceti otimati oko njega Njemacka, Japan, SAD i ostale privredne svjetske sile. Ne dirajte ga, ne izazivajte svjetski privredni sukob!!!

Name

ojta hojta

23.05.2017 21:36

Odlazak Petra Djokića sa pozicije ministra će biti veliki gubitak za Republiku Srpsku, ha ha ha....medjutim, sad uskače nezamjenjljivi lik iz Beograda koji kontroliše Djokića, Ivica Dačić, bio je još Miloševićev omladinac, sad će on da interveniše...On i Vučić su odavno iza ideje da maknu DNS iz vlasti jer na njima nemaju kontrolu kao nad Djokćem i Dodikom. Pokušali su to odraditi na način da u vlast sa SNSDom uvuku savez za promjene. Biće zanimljivo kako će se udbaši poklati.

Name

De ba Zeljka

23.05.2017 19:02

Kola se na nekom moraju slomiti.

ODGOVORITE
Name

Direkt

23.05.2017 19:57

Ostavka je najbolji izlaz iz ovako nepovoljne situacije.

ODGOVORITE
Name

Prvi

23.05.2017 20:02

Dane Malesevic,nije se pokazo ko sposoban.

ODGOVORITE
Name

Toba

24.05.2017 05:25

Ne njega on zaposli kućnog majtora na mjesto spremačice u školi Vaso Čubrilovic u Gradišci. Da Pavić zna koliko odmaže DNS.u odavno........

Name

realno

23.05.2017 22:35

Kuga vam nije ravna.

ODGOVORITE
Name

yugosloven

24.05.2017 00:46

TI SI NAJLJEPSA POLITICKOJ EKIPI OVO SVE OSTALO ,,,,,,,

ODGOVORITE