"Noć muzeja": Bogat program

Muzej Semberije u Bijeljini najavio je bogat umjetnički i zabavni program za tradicionalno obilježavanje "Noći muzeja" u subotu, 20. maja.

Republika Srpska 17.05.2017 | 15:00
"Noć muzeja": Bogat program
Program počinje u 17.00 časova edukativnom radionicom za djecu i roditelje "Arheolog ili paleontolog - pitanje je sad!", gdje će se prisutni na kreativan i zanimljiv način upoznati sa zanimanjem arheologa i paleontologa.

U 19.15 časova publika će moći da uživa u koncertu učenika Osnovne muzičke škole "Кornelije Stanković", a u 20.00 časova biće otvorena izložba "Peglanje /ni/je robija" čiji su autori Tanja Lazić i Snježana Antić iz Muzeja Semberije.

Izložba prikazuje mnoštvo neobičnih i uglavnom nepoznatih činjenica o prvim pokušajima da se tkanina ispravi i uglača.

"Noć muzeja" u Bijeljini obogatiće koncert Hora "Srbadija" u 20.30 časova, kao i scenski prikazi u izvođenju gradskog teatra "Ubuntu" od 22.00 časa, a od 1.00 čas iza ponoći publiku će u Muzeju Semberije zabavljati bijeljinski bend "Arka".

Za najmlađu publiku od 18.00 časova biće prikazan crtani film, a u 20.00 časova u Muzeju Semberije najavljeno je i održavanje kviza.

Muzej Semberije u Bijeljini dvanaesti put obilježava "Noć muzeja", jedinstven umjetnički spektakl koji se realizuje u više od 3.000 muzeja u više od 30 evropskih zemalja.

Komentari / 0

Ostavite komentar