Uhapšen zbog prijetnje policiji

Zenička policija intervenisala je danas na ulicama ovog grada nakon što je jedna osoba zaprijetila policajcu da će pucati.

Bosna i Hercegovina 15.05.2017 | 18:02
Uhapšen zbog prijetnje policiji
Kako je saopšteno iz MUP-a ZDK, danas oko 14 sati, dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici je obavještena da je jedna muška osoba, koja se vozila u putničkom motornom vozilu Audi, izjavila da ima oružje i da će napasti policijskog službenika. Odmah nakon zaprimljene prijave, o navedenom su obavještene sve policijske patrole na terenu, te je organizovana potjera za spornim vozilom i pronalaskom navedenog lica koje je uputilo prijetnje.

Kao rezultat navedenih aktivnosti, oko 14,15 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, policijska patrola je zaustavila putničko motorno vozilo "Audi", registarskih oznaka O38-J-443, kojim je upravljalo lice K.M., dok se u vozilu nalazilo lice T.M., rođeno 1980. godine, iz Zenice, koje se sumnjiči da je uputilo prijavljene prijetnje.

Sporno vozilo je izmješteno na službeni parking prostor radi vršenja pretresa istog, a lice T.M. je lišeno slobode, sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je i zadržano i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Kako je utvrđeno radi se o licu koje je u više navrata prijavljivano i procesuirano zbog izvršenja krivičnih djela, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

(N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hm

15.05.2017 18:14

Atmosfera je naelektrisana, malo fali da se zapuca. 25 godina propadanja i beznadja svasta napravi od ljudi. Iz onog sto se desilo prije tri godine, politicari nisu izvukli ama bas nikakvu pouku.

ODGOVORITE